måndag, september 11, 2006

Lakes lästips


Dagens skratt fick jag från Berglinteckningen på framsidan på Svenska Dagbladets Valbilaga. Jag har dock inte hunnit läsa innehållet i bilagan, men det kan ju vara intressant. Den finns att hämta i högerspalten här.

Har du en kamera? Vill du vinna 10.000 kronor? Du har chansen nu när Centerpartiet har utlyst en tävling om att fånga bildbevis på Sveriges vänsters vilja att samregera efter riksdagsvalet. Ta bara en bild på (s), (v) och (mp):s alla partiledare när de håller i ett gemensamt arrangemang eller utspel. Låter det enkelt? Känns det som om pengarna redan ligger i fickan? Skicka in dina tävlingsbidrag och läs reglerna här. (Hittad hos Globaljuggler.)

Stikkan Ljungren gör en kul och ganska träffande liknelse mellan Persson och Reinfeldt efter senaste partiledardebatten:
Det är lite svenskt urberg, en trygg gråsten, som står mot en hastigt hopsnickrad lådbil. Beroende på vad vi vill åstadkomma kan vi välja mellan dessa alternativ. Gråstenen är fast förankrad och vi vet vad vi har, men vi kommer å andra sidan inte att ta oss någonstans. Lådbilen är spännande men kan i fel backe vara farlig.
Han skriver ofta intressanta saker, läs mer av honom här.

Fredrik Bojerud, sammanfattar på sin blogg, mycket bravarför man ska rösta på Alliansen:
Mitt problem med socialdemokraterna är oftast inte vad de säger eller, med undantag för vissa partisekreterare, hur de säger det.

Mitt problem med socialdemokraterna är vad de gör.
Fredrik kommer, så fort jag har tid, att hamna i min länklista. Han är en väldigt bra skribent.

Expressen har de senaste dagarna haft ett par mycket intressanta och läsvärda inlägg på sin "sidan fyra", debattartiklar:

Den första handlar om Sakine Madons krönika i Stockholm City, som vart nedplockad på nätet och censurerad, på tryckfrihetens dag! Läs om den här.

Den andra debattartikeln är skriven av Harald Ullman, tidigare aktiv inom Socialdemokraterna. Han skriver om hur (s) har spionerat på de andra politiska partierna. Han säger det som om det vore en självklarhet, och det har han helt rätt i. Läs "Så Spionerade vi på Borgarna".

Angående (fp)-skandalen har det skrivits en hel del bra saker. Idag läste jag ett inlägg i debatten på Robin Clamegårds blogg. Gratti(s) till en lyckad skandal! Kort sagt kan man säga att de flesta partier uppmärksammar händelser i media när de anser att de andra har gjort något fel, för att de ska sluta med sitt beteende. Socialdemokraterna granskar det de hittat för att sedan försöka åsamka de andra partierna så stor skada som möjligt. Känns det vettigt?

Även Dick Erixon balanserar upp allt fokus på Folkpartiet och LUF genom att granska de politiska skandaler som fått mest uppmärksamhet under 2005 och 2006. Det visar sig, föga oväntat, att Socialdemokraterna är ansvariga för 11 av de 15 största skadalerna de senaste två åren. Han avslutar med:
Allt vändes till socialdemokraternas fördel eftersom de låg på fp-skandalen till valrörelsens slutskede. Något för de borgerliga att tänka på till nästa gång - spara avslöjanden till rätt tidpunkt.
Dagens sista länktips är till Stockholms Fria Tidning. En relativt fristående och självständig tidning med viss vänsterprägel. En mycket intressant kolumn av Lennart Fernström kritiserar bland annat plusjobben stenhårt och visar på att de är mycket värre än Centerpartiets förslag om förlängd provanställningstid, för ungdomar under 26 år. Och visst har han helt rätt. Han tror också att ett maktskifte skulle vara bra för Sveriges vänster, och det tror jag också. Ett maktskifte skulle nog vara bra för alla!

Inga kommentarer: