måndag, mars 12, 2007

Dagens snackis

Dagens snackis i bloggsfären är, utan konkurrens: "Centerns nya nyliberalism är en fara för Alliansen" på DN Debatt, skriven av folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag.

Kort sagt har han fel. Det är bara några av centerpartiets företrädare som driver en mer rak liberalism och tonar ner socialliberalismen. Men på vilket sätt skulle folkpartiet liberalerna kunna tycka att liberalism är fel? Personligen uppskattar jag centerpartiets nya tydliga hållning där de sätter människoan före systemet, men det är knappast nyliberalism.

Oavsett om han har rätt eller inte så kommer inlägget att bli dagens snackis. Just nu är det mer än 30 bloggar som har kommenterat ämnet och pingat Knuff.se, men listan ökar för varje minut.Bloggen Bent har bästa rubriken hittills idag:"FP:s Erik Ullenhag leker Niccolo Machiavelli, ser jag…"

Men även andra bloggar har skrivit intressanta saker:
Blogge Bloggelito är härligt satirisk.
Henrik Sjöholm undrar vilket partis trovärdighet som egentligen skadas av debattinlägget.
Magnus Andersson tackar Ullenhag för att han hjälper till att göra reklam för liberalismen.
Per Ankersjö oroar sig för att folkpartiet ska bli (s) nya bitch efter valet 2010. Tänkvärt för oss som inte längtar tillbaka till 90-talet då centerpartiet hade den rollen.
Johan på P, L & C ifrågasätter hela bakgrunden till att kalla (c) för nyliberaler.

En intressant tendens är att det huvudsakligen är folk på vänsterkanten som ger Ullenhan sitt stöd.
Ett exempel är Jonas Morian som tackar Ullenhag för att han sår split och splittring inom Alliansen. Och det är väl ungefär där någonstans som jag tycker att Erik Ullenhag bör börja ifrågasätta vad fasen det är han har ställ till med. Och till vilken nytta?

Inga kommentarer: