lördag, oktober 06, 2007

Var det bättre förr?

Vissa bakåtsträvande individer hävdar bestämt att allt var bättre förr. Jag vill hävda motsatsen.

Per Gudmundson skrev en bra ledare på det temat i veckan, om Kanelbullens dag. Läs och njut:

Det var bättre förr...

Men den främsta anledningen till att jag skriver detta är för att tipsa om bröderna Härén, Teo och Fredrik. Ett mycket intressant radarpar som lever på att stimulera folks kreativitet. De driver en egen organisation, Interesting.org, och de vill lyfta upp allt som är just intressant. Dessutom menar de att nästan allt kan vara intressant, om man bara ser det från ett annat perspektiv.

Fredrik skrev i alla fall en krönika till senaste numret av Veckans Affäreer på samma tema:

”Tror du att kina kommer att vara bättre i framtiden än i dag?”

Jag ställer frågan till 600 unga studenter på ett universitet i Beijing. Alla – 100 procent – räcker upp handen. En ung man på första bänken ler stort och räcker upp båda händerna. Det ser ut som om han försöker att nå till stjärnorna. Jag kommer aldrig att glömma glöden i hans ögon.

Läs resten av krönikan här.

Har du tid över så kan jag också varmt rekommendera ett besök på hemsidan www.interesting.org. Men enbart om du har tid över, det är mycket lätt att fastna där, läsande allt intressant.

Bröderna Härén lever som sagt på att stimulera andras kreativitet, bland annat genom föreläsningar. Och en av föreläsningarna har hittat sig ut på nätet. Titta själva och köp sedan deras böcker och anlita dem som föreläsare, det är mycket stimulerande.

Fredrik Härén på Kunskapens dag

(Del två av föreläsningen och vidare hittar du i den lilla rutan nere till höger.)

Låt kreativiteten flöda!

Inga kommentarer: