onsdag, december 12, 2007

Våningarna - en bestseller

Ett par arbetskamrater till min flickvän har på fritiden skrivit en bok. I flera år har de försökt att får den publicerad, men förgäves. De tillhörde därför den glada skara som välkomnade nya bokhandeln Vulkan. Vulkan bygger nämligen sin verksamhet på ren Print-on-demand. Först när någon vill köpa en bok, trycks den och skickas ut. Det är mycket billigare än att trycka upp 1000 exemplar av en bok och hoppas att den säljer.

Vulkan tar därför inte heller någon större risk, då det enda de har investerat i är en tryckpress och en hemsida, där författare själva kan lägga upp sitt manus och reklam för sin bok i förhoppningen att någon vill köpa.

De två arbetskamraterna var bland de första att lägga upp sin bok och innehar efter en knapp vecka förstaplatsen i listan över mest sålda böcker. Och det är inte dåligt jobbat då de konkurrerar med författare som Marcus Birro, Katrin Schulman och Sigge Eklund. Bra jobbat Lisa och Mia, hoppas att ni blir rika som troll!

Vill du också köpa boken kan du lätt göra det på Vulkans hemsida. Den heter Våningarna och handlar om två unga svenska kvinnor i Paris.

Inga kommentarer: