lördag, maj 24, 2008

Du missar väl inte Umbilical Brothers! Sista chansen på måndag

Jag var med min flickvän på en underbart rolig show i Stockholm - The Umbilical Brothers föreställning Speedmouse.

Det australiensiska komikerparet gör ett av sina sällsynta besök i Sverige och gör sista föreställningen på tisdag i Göteborg. Har du inte redan bokat biljett så gör det nu! Har du inte möjlighet på tisdag kanske du kan åka till Norge för att se dem i början på juni (Kommande föreställningar hittar du här.). Det är inte så extremt som man kan tro. Jag pratade före showen med ett par holländare som hade rest till Stockholm enbart för att se The Umbilical brothers!

De bygger sin föreställning på mimande, men med väldigt mycket ljudeffekter. Oftast gör de dock ljud åt varandra, därav kan man nog kalla det mimande. Föreställningen Speedmouse bygger mycket på att de letar efter en borttappad fjärrkontroll som kan styra allt som händer på scen. Det blir en hel del snabbspolning en massa slow motion och ganska många snabba kanalbyten gjorda av den som har fjärrkontrollen (och den personen verkar gilla sport). Men var inte orolig, fjärren hittas i slutet av föreställningen! :-D

För att få en försmak av vad du har att vänta dig om du bokar biljett så kan jag rekommendera följande klipp. Sketchen är med i föreställningen, i något modifierad form. Ha det så roligt!

Inga kommentarer: