onsdag, augusti 12, 2009

Musik om politik + Årets radioprgram

Årets radioprogram, alla kategorier, är Annika Lantzs "Europaparlaments-fest-å-val" som sändes veckan före Europaparlamentsvalet i år. Där bjuds det på musikaliska karameller med anknytning till politik.

Bloggen Alliansfritt Sverige har också skramlat ihop lite länkar till, endast borgerliga, musikaliska experiment med politiska sånger. De är roliga, men det hade varit kul att jämföra med sånger från vänsterhåll, de är inte heller alltid lysande, även om det är "underförstått" i Alliansfritts inlägg.

Läs, lyssna och rys av obehag! - Alliansens musikprestationer genom åren

Årets radioprogram - Annika Lantz Europaparlaments-fest-å-val


Ingen av dessa låtar kan dock mäta sig med de sånger som *Annika Lantz har skrivit och som tolkats av olika artister. Lyssna själva:

Här är alla "original-låtar", baserade på Annika Lantz tolkning av partiernas EU-valsplattfromer

Här är tolkningarna - Vann rätt låt?

Lyssna till exempel på Junilistans låt framförd av Little Marbles. Den skulle mycket väl kunna funka som en "seriös" kampanjlåt!

Ladda hem och lyssna!
Hela programmet, inklusive ledarskribenternas "analyser" och omröstningen kan du lyssna på i Lanz podradio:

Scrolla ner och klicka på "Lantz i P4 2009-06-05"

Lyssna, skratta och njut!

Tack till Annika Lantz, hennes olika bisittare och alla ledarskribenter för årets bästa radioprogram! Ledarskribenterna, "det bästa som Sverige har att erbjuda i ledarskribentsväg", var: Per Gudmundson, från Svenska dagbladet, Alex Voronov från Eskilstunakuriren, Eva Franchell från Aftonbladet samt Jenny Wennberg från Arbetarbladet.

Inga kommentarer: