söndag, augusti 30, 2009

Centerpartiet eller moderaterna - dragkampen har börjat

Maud Olofsson skrev i Svenska Dagbladet igår att - Alliansen måste våga mer. Hon skriver bland annat:
"Men vi måste våga tänka nytt. Vi måste orka ifrågasätta kortsiktiga åtgärder och de system som permanentar utanförskapet. I nästa mandatperiod kommer Centerpartiet prioritera en reformering av arbetsmarknadens regler, las. Tryggheten kan inte längre sökas i regelverket utan måste sitta i att människor rustas för att bli anställningsbara och i att det finns nya jobb att gå till."
Många har redan tyckt till om artikeln - Knuff.se

Las-diskussionen vägrar dö, antagligen eftersom det ligger något bakom den. Det är inte, som Littorin säger, ett nollsummespel. Om ett företag tvingas behålla anställda som är mindre konkurrenskraftiga än konkurrenterna kan sist in-först ut-regeln innebära att företag går i konkurs.

Partiledningen har alltid sista ordet
Precis som i Centerpartiet har Moderaternas partiledning sista ordet på stämmorna och kan ofta få besluten dit de vill, bara genom det faktum att de är partiledning och kan göra varje fråga till en kabinettsfråga. (-Antingen röstar ni som jag vill, eller så avgår jag.)

Jag anar at det var detta som hände på Moderaternas stämma nu i helgen: Las får stöd av M-ledning (Di). Jobbigt att vara liberal i Moderaterna nu, men de är ju i alla fall regeringsfäiga...

Vi får se om det kommer liberala moderater till Centerpartiet under det närmsta året, dragkampen om väljarna har redan börjat. Vi får hoppas det blir som Mats Knutsson sa på Rapport igår, att Moderaterna tar sosse-väljare och Centerpartiet stärks av alla liberaler som överger Moderaterna. :-)

Inga kommentarer: