fredag, juli 01, 2011

Stoppar censur av serier våldtäkter på barn?

Cecilia Malmström träder åter igen fram och försvarar ett idiotiskt lagförslag från EU. Det kan inte vara lätt att vara kommissionär.

Men kvinnan har ju fått totalt spel i huvudet. Nu senast hävdar hon att vi som kämpar för att undvika onödiga och ogenomtänkta inskränkningar av yttrandefriheten tycker det är ok att våldta spädbarn!!! Hon säger:
"– Det kan aldrig vara yttrandefrihet att få våldta spädbarn. Det här är ett fasansfullt brott som sker dygnet runt på tiotusentals barn varje dag och kan vi hindra några av dem från att ytterligare kränkas så tror jag att vi måste göra den här åtgärden."

Vaffan säger Cecilia?! Det är väl aldrig någon person, som någon gång har sagt någonting om att det ska vara ok att våldta spädbarn?! Och även om man nu blockerade alla barnporrsajter som någonsin har funnits - innebär det att barn inte längre kommer utnyttjas sexuellt?

Läs hela nyheten på Ekot - Nytt lagförslag mot spridning av barnporr

I förslaget om censur/blockering, som har en del acceptabla delar, står det också att tecknade bilder såsom serier och Manga likställs med fotografier på riktiga barn. Hur dum får man vara?! Ska syftet vara att "skydda barn från övergrepp" så är det väl bara bra att pedofiler får möjlighet att få utlopp för sina sexuella fantasier, utan att något barn kommer till skada? Eller?

Christin Engström - EU-kompromiss om nätblockering nådd
Christian skriver:
"EU-parlamentet har fått igenom stora förbättringar i just blockeringsdelen, och kraven på någon form av rättssäkerhet runt blockeringen ett steg framåt jämfört med det laglösa tillstånd som råder i Sverige just nu. Men det är ändå ett direktiv som har som huvudsyfte att legitimera blockering och censur på internet, istället för att försöka skydda riktiga barn mot riktiga övergrepp. Och definitionen av ”barn” i det här sammanhanget saknar rim och reson."


Henrik Alexandersson - Uppdatering: Web-censur i EU

Och när nu Cecilia Malmström redan pratar om att våldta spädbarn så passar Neil Gaimans text bra:

Neil Gaiman - Why defend freedom of icky speech?

Vad är barnporr?
Eftersom EU nu också hävdar sig ha en bra definition på vad barnporr är så kan jag bara slänga in ytterligare en variant på frågan om vad barnporr är. Är underklädeskataloger porr? När jag var yngre och inte hade tillgång till porr (ja, jag är så gammal att internet inte fanns när jag var ung) så hände det att man istället spanade på underklädesmodellerna i Ellos-, Halens- och Josefssonkatlogerna.

Och om man kan tända på de vuxna underklädesmodellerna, så finns det garanterat också folk som tänder på barnmodellerna i valfri Ellos-katalog. När de visar underkläder och baddräkter som exempelvis här. Och om det nu finns människor som tycker dylika bilder är upphetsande och kanske använder dylika bilder när de fantiserar eller onanerar, vad är det dom som säger att de ska vara tillåtna enligt gällande lagstiftning? Där står det om bildens syfte, men varför är det relevant om målet är att hindra folk från att tända på barn? Om någon tycker bilden är erotisk, så är den ju det per definition, eller?

Om problemet med mangateckningar nu är att vissa personer med pedofila böjelser blir upphetsade så borde väl, i konsekvensens namn, även riktiga bilder på riktiga barn i underkläder och baddräckter förbjudas. För att inte tala om att barn har badkläder på sig offentligt! Vi måste väl också förbjuda alla barn från att bada, för säkerhets skull!


Eller som Henrik Alexandersson säger - Uppföljning: Studentskyltar och barnporr:
"Plötsligt har det oskyldigaste som finns - ett litet naket barn - blivit en symbol för ängslighet, något man vänder bort blicken från i panik, något som man fruktar och som sätter märkliga krafter i rörelse. Det är helt absurt."

Carl-Johan Rebinder försöker förklara att effekterna av den nuvarande lagen blir helt galen:

Tantrablogg - Perversa lagar får perversa konsekvenser - Läs hela!
"Dåliga lagar är lite som herpes. För det mesta märker man ingenting, men så bryter det ut och blir jävligt irriterande, och smittsamt – och så blir man aldrig av med skiten. Det verkar vara oändligt mycket lättare att införa idiotiska lagar än att avskaffa dem, och det är förstås ett problem. Om det är något som verkligen skulle behövas i våra lagstiftande församlingar så är det politiker som gör till sin livsuppgift att ta bort lagar, snarare än att införa ytterligare några."


Fler lolicons hittar du bland annat här.

Läs mer hos bland annat Hagwall, En man med ett skägg,Läs också mina tidigare inlägg om de idiotiska barnporrlagarna.

Ett annat lästips är Simons egna debattartikel på SVT Debatt förra året - Därför ger jag inte upp kampen för mina erotiska serier

2 kommentarer:

manen sa...

och runtom där insåg vi att det var FEL! FEL! FEL! att skicka en präst till EU på korståg mot yttrandefriheten D:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Vissa av oss insåg att det var "FEL! FEL! FEL!" långt tidigare, men vi får väl hoppas att fler kommer till insikt nu då... :-/