lördag, oktober 15, 2011

E-sport tar över idrottsarenorna - Dreamhack spelar på Kinnarps Arena

Den 24-27 november är det dags för Dreamhack i Jönköping igen.

Tiotusentals datorintresserade kommer att samlas i de stora mässhallarna på Elmia för att roa sig och umgås i fyra dagar (dygn!). Dessutom arrangeras stora tävlingar i e-sport, bland annat Starcraft 2. Jag planerar att besöka Dreamhack i år igen.

Förra året spelades finalerna inför en stor publik i konsert/kongress-salen på Elmia. Den rymmer 1100 personer och trots att vi började köa nästan 1 timme innan finalerna skulle börja var vi bland de sista att släppas in. Många andra köade förgäves. Jag skrev, lite på skämt, förra året:
"Utanför blev över tusen besvikna Starcraft 2-fans stående i kön utan att bli insläppta. Nästa år kommer intresset för e-sport ha växt ännu mer i Sverige, är Dreamhack-arrangörerna redo för det då? (ps. Kinnarps arena ligger 200 meter bort och den rymmer 7000...)  ;-)"
Jag trodde dock inte att Dreamhack-gänget skulle få för sig att flytta in i en hockey-arena redan i år! Men det är precis vad de gör!

Så lördagen den 26  november kommer jag, och cirka  4000 andra Starcraft 2-fans till att sitta i HV 71:s hemmaarena och heja på våra favorit-spelare:

Läs mer om Dreamhack/Kinnarps-nyheten
Dreamhacks egna nyhet - DreamHack presents: Esport 4.0 - Dreamarena and Sapphire

Trad-media:

Nyheter 24 - Vilket elitserielag låter e-sporten ta över sin arena för en dag?
"Att dataspelsmarknaden växer sig allt starkare har stått klart sedan länge. Men nu växer även sporterna som baseras på de olika spelen så det knakar och nu tar de ett gigantiskt kliv framåt. Nyheter24 kan tillsammans med sajten Fragbite avslöja att DreamHack flyttar in i Kinnarps Arena, till vardags hockeylaget HV71:s hemmaplan, för en dag."
JNytt - Dreamhack tar klivet in i Kinnarps Arena
Kort citat från HV 71:s marknadschef, Emil Danielsson:
" - Det här ska bli jätteroligt. Ishockey och e-sport är två olika sporter och två olika världar, men det här ska bli en rolig utmaning som vi är rustade för. Det visar även att vi har flexibilitet i vårt upplägg"
Nisch-media, med många intressanta kommentarer:

Team Liquid - Dreamhack Arena gets upgraded
Rakaka - Ny DreamArena ger plats för 4000
Reddit - Dreamhack expanding venue - creating DreamArena Ultimate in KinnarpsArena (4000+ SEATS!!)


Övriga nisch-media som skrivit:
Sweclockers - Dreamhack hyr Kinnarps Arena för e-sport på Winter 2011 
Gametalkerz - Årets Dreamhack bjuder på något extra 
FZ - Dreamhack intar Kinnarps Arena
SK-Gaming - DreamHack Arena Upgraded


Boka plats till Kinnarps Arena och Dreamhack redan nu
Eftersom Dreamhack inte använder mer än halva Kinnarps arena så finns det "bara" 4000 sittplatser. Men jag skulle bli förvånad om arenan inte blir fullsatt, så jag har bokat plats redan nu. Vi är ett gäng som sitter nära mittgången, i sektion C. Vilken plats tänker DU boka?


Vi ses på Dreamhack Winter i Jönköping 24-27 november!

Ps. Har du inte möjlighet att komma så kan du ju alltid kolla på turneringen på något Barcraft-event i en sport-bar nära dig.

Inga kommentarer: