tisdag, maj 28, 2013

Inte ofarligt att opereras i Malmö - ungefär som Surgeon Simulator 2013

P4 Malmöhus skriver idag om undermåliga rutiner inför operationer på Skånes Universitetssjukhus i Lund. Tydligen har de två gånger det senaste året lyckats operera patienter på FEL SIDA.

Men de erkänner att de behöver förbättra sig:
"Från och med nu kommer kirurgerna att markera på patienten var operationen ska ske."

Det känns väl tryggt att de ska börja med den nu? Jag skulle föredra att opereras på ett sjukhus där kirurgerna inte kör på operationerna frihand...

SR Malmöhus - Opererade på fel sida - två gånger

Påminner om Surgeon Simulator 2013

Själv får jag direkt associationer till ett underhållande spel jag köpte för ett tag sedan - Surgeon Simulator 2013, där man själv får prova på att operera. Och det är kanske svårare än man tror, speciellt eftersom möjligheterna att styra som man vill i spelet är synnerligen begränsade. Man har till exempel bara en hand (vänster dessutom).

Se här hur en operation kan gå till - Gameplay Saving Bob (varning, ej för kräsmagade!)Såhär fridfullt kan det se ut, innan man kommit igång med själva operationen:

En påbörjad hjärt-transplantation. Steg ett är att ta bort revebenen, med en hammare...
Kort sagt ett originellt och underhållande, men väldigt blodigt spel. Man "förlorar" spelet om patienten blöder till döds, innan man har lyckats med operationen. Mätaren syns uppe till höger på skärmen.

Läs mer om spelet Surgeon Simulator 2013 här

Inga kommentarer: