tisdag, september 10, 2013

Sossarnas timing och fingertopskänsla - Med örat mot rälsen

Nu när FRA- och Prismfrågorna är som mest aktiva på länge går Socialdemokraternas rättspolitiske talesperson, Morgan Johansson, ut och berättar att de gillar FRA och vill behålla den hårt kritiserade lagen.

Det är i sig ingen större nyhet, eftersom deras "motstånd" mot FRA aldrig var så mycket mer än ett spel för gallerierna. Men idag har man tydligen bestämt sig för att "lägga örat mot rälsen" och lyssna av stämningarna innan man gick ut med sitt utspel.

Och timingen var ungefär lika bra som att lägga örat mot rälsen, precis när tåget kommer...

Med örat mot rälsen - när tåget kommer. (bild -här. Manipulering - jag)
Nej, gör inte som Morgan och sossarna vill - Riv upp! Gör om! Gör rätt!

Mer läsning

Emma "opassande" - Nej, jag är inte förvånad, men jag är förskräckt
"Piratpartiet har släppt ett pressmeddelande med en lista av saker som behöver åtminstone diskuteras. Om det nu ändå bara kunde bli en bra debatt om vad FRA borde göra och under vilka förhållanden istället för om huruvida någon är förvånad, vore fint som snus. Annars riskerar det bli förvåning igen, om att det faktiskt försökts dras igång en debatt om åtgärder, tänker jag lite lagom cyniskt, ironiskt nog…"
Anna Troberg - Anna Troberg,
"Den senaste veckans “nyheter” kring FRA är att de samarbetar med amerikanska NSA, att de systematiskt bryter mot lagen och att de använder möjligheten att ägna sig åt “utvecklingsarbete” till att gå runt restriktioner i lagen. Jag använder citattecken kring ordet “nyheter”, eftersom inget av detta på något sätt är en nyhet."

Motpol, Christian EngströmHenrik Alexandersson

DN - Socialdemokraterna vill behålla FRA-lagen
Metro, TT, SvD, Aftonbladet, Expressen,

Inga kommentarer: