onsdag, november 20, 2013

Ny logga till Sveriges otydligaste parti?

Jag var bara tvungen att skapa ett nytt försök på en logga åt Sveriges otydligaste parti:


Vad tycks?  :-D

Starkt relaterat mitt blogginlägg igår: Centerpartiet - Otydligast i riksdagen, av en anledning

Och dagen har bara stärkt mig i uppfattningen att partiet slits som en åsna mellan två hötappar, i detta fall en tydlig insikt av vikten av personlig integritet, och ett betungande ansvar att försvara allt som den moderatledda regeringen kan tänkas ställa sig bakom.

Läs mer

Läs mer om de som skrivit om Centerpartiets otydlighet och/eller förslaget att polisen ska få automatiserad tillgång till operatörernas trafikdata:

Federley: Om tydlighet och otydlighet
" ─ Tröghet är ofta ett skydd. När trögheten försvinner ur uppgiftsinhämtandet så innebär det att trygghetsspärrar försvinner. Risken för ändamålsglidning ökar. Risken för för stora mängder information imhämtas likaså. I dessa dagar finns också en hyggligt aktuell diskussion om register över Romer som polisen upprättat. Vilken typ av register kan i framtiden komma att byggas upp och hur minimerar vi riserna för att så sker?"

Anna Troberg: När övervakningssystemen börjar prata med varandra träffar skiten fläkten
" ─ Jag inser naturligtvis att övervakningssamhällets attack mot mänskligheten inte är lika spektakulärt visuell som en katastroffilm från Hollywood. Det är inte så konstigt. Den här attacken är inte designad för att tillfredsställa ditt och mitt visuella lystmäte. I den här katastrofrullen är det inte Vita Huset som exploderar över filmduken. Det är ditt privatliv som pulvriseras. Det är ditt fria samhälle som slits i stycken."

Södermanlands Nyheter: Ingen trygghet per automatik
" ─ Kravet på att uppgifterna ska vara lätta att hämta för myndigheten är förståeligt ur effektivitetssynpunkt. Samtidigt ökar risken för onödiga kränkningar av privatlivet. Rättssäkerheten blir svagare. Bolagen hamnar i en rävsax, där myndighetens brådska ställs mot kundernas rätt till integritet."
Farmor Gun frågar sin operatör: Mejl till stadsnätets bolagsstyrelse om avlyssning m m 

Ny Teknik: Spionorgan bakom teknik för datautlämning

Aftonbladets Lena Mellin: Då var det demonstrationer – i dag rycker vi på axlarna
" ─ Men i delar av Tyskland bor människor som lever med kunskapen om vad som kan hända när staten spionerar på sina medborgare. Nämligen den del där ­Merkel själv är uppvuxen, DDR. Det var inget myspys och ”den som har rent mjöl i ­påsen har ingen anledning att vara rädd” över den övervakningen."
Marcin de Kaminski i Sydsvenskan: Säpo går i förvägen

Opassande: Sluta nedvärdera motståndet

2 kommentarer:

Exilsmåländning sa...

Jag blir inte riktigt klok faktiskt. När jag läser på Centerpartiets hemsida så står det jättemycket om transparens och integritet. Men varje gång det blir votering i riksdagen så verkar de rösta precis tvärtom?

Är det så att de nuvarande riksdagsledamöterna inte stödjer partiets program eller struntar de i det? Det behövs lite revolt i partiet, in med nya riksdagsledamöter som tar partiprogrammet på allvar.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för din kommentar Exilsmåländning.

Det här är precis som under FRA-debatten, då vi hade ett alldeles lysande "Öppenhetsmanifest" att luta oss mot när det skulle fattas beslut i riksdagen.

Men precis som då, kohandlade Centerpartiet bort sin kritiska inställning till lagen och röstade "ja" i kammaren (vissa med nästan tvång ska dock tilläggas).

Vad fick man istället? Ingen som vet, men jag hoppas det var mer än några miljoner till ett landsbyggdsprogram i alla fall.

Lösningen är inte så enkel, men jag bedriver så mycket intern opinionsbildning jag kan. Och så röstar jag på Piratpartiet till EU-parlamentet...