torsdag, april 03, 2014

Håll gränsen! (den liberala)

På boksläppet om boken och antologin "Håll gränsen" fick jag lyssna på många av de liberala debattörer som skrivit var sitt kapitel. Och jag måste erkänna att jag blev inspirerad att läsa boken.

"Håll gränsen" är en bok som försöker fundera och reflektera över vilka som är dagens som "måste" hållas? Som boken beskrivning säger:
" Politik innebär kompromisser, men allt kan inte förhandlas bort. I boken ”Håll gränsen” markerar 18 centerpartister, folkpartister och obundna liberaler var vi måste hålla vakt, i ämnen som spänner från miljö och jordbruk till utbildning och marknadsekonomi."

En av alla gränser, som bland annat Frida Johansson Metso tog upp, var den skarpa gränsen mellan länder som är så hård att vi till och med dödar folk för att den gränsens ska hållas. Mycket otrevligt:
Läs Sydsvenskan om hur många som dör när de försöker ta sig in i "Fästning Europa".

En nöjd Emil Källström, redaktör för boken, poserar i Fores lokaler
Läs mer om boken och vilka gränser det är som diskuteras i boken på Emils egna blogg

Håll gränsen - nu i handeln

Uttrycket "Håll gränsen" är ett citat från Torbjörn Fälldin, som i samband med att ubåten U137 kört på grund i Svensk skärgård lämnade detta klara besked till ÖB för att han skulle ha mandat att stoppa det man trodde var Sovjetiska krigsfartyg på väg in på svenskt vatten. Och en sådan tydlighet kanske vi bör anstränga oss för att återfå, speciellt i debatten om vissa liberala frågor. Det får vi se om boken hjälper till med...

Se när Fälldin själv berättar om händelsen på YouTube.

Inga kommentarer: