lördag, september 13, 2008

På Ecce homo


På Ecce homo-seminarium i uppsala domkyrka. Vaktmästaren fick just avvisa besökare som inte kommer få plats och då är kyrkan ändå ganska stor. Ämnet är fortfarande högintressant och drar till sig mycket folk.

Tillägg: UNT skriver om kulturnatten. Citat om Ecce Hono-utställningen:
"21.30. DOMKYRKAN. När Elisabeth Ohlson Wallins bildserie Ecce Homo visades i domkyrkan för tio år sedan blev det en hel del rubriker. När bilderna, som presenterar Jesus och andra bibliska figurer i icke-heteronormativa miljöer, nu återkommer är protesterna mer lågmälda. Men en handfull demonstranter står faktiskt nedanför kyrkan med ett par plakat. Dock är det ingen organiserad protest.
- Nej, det är bara att vi, som kommer från en rad olika samfund, vill visa vår ståndpunkt, vår bild av Jesus, säger Pär Stenberg, präst i Svenska kyrkan.
De protesterande är väldigt få i förhållande till den väldiga massa som är inne i den knökfyllda domkyrkan. Kön är fortfarande lång när kyrkan är så full att vakterna måste säga stopp. "

4 kommentarer:

Anonym sa...

En liberal vill avskaffa prästämbetet och öppna det för kvinnor

Markus "LAKE" Berglund sa...

@Mork: Jag vet inte riktigt vad det är du vill säga. Dina åsikter vekar lite motstridiga, att både öppna upp och stänga ner prästämbetet samtidigt?

Nåväl, tack för kommentaren i alla fall. :-D

Anonym sa...

En klassisk kommentar riktad mot liberaler /i betydelsen "gudsförnekare"/ från 50-talet. Varför engagerar sig just icke-troende så starkt i rena trosfrågor som kvinnoprästfrågan etc...

Markus "LAKE" Berglund sa...

@ "Anonym":

Jag kan ju påpeka att jag är medlem i Svenska kyrkan, så även om jag inte är "troende" i din mening så anser jag mig att ha full rätt att tycka till om Svenska kyrkans.

Just kvinnopräst- och homoäktenskapsfrågorna får mig att fundera på att lämna den dock. Jag ser ingen vits med att stödja en organisation som inte delar mina värderingar...