fredag, september 05, 2008

Senaste nytt om FRA-lagen

Flera andra har skrivit bra om Centerpartiets hearing om FRA-lagen som var i fredags och sändes på SVT i måndags. (Jag skrev här.)

FRADGA: Kunskapskanalens Forum FRA: Ramberg och Töllborg m.m.

Maria Abrahamsson på SvD:s ledarblogg: FRA-Ingvar alltmer lik en plågad politiker

Det har varit svårt att få en kopia på programmet och SVT vägrar dessutom eftersända det på webben, inte så konstigt att folk föredrar att ladda hem program från Pirate Bay och liknande ställen. Jens O. är en av många som följer utvecklingen: Vad pågår egentligen?

Självklart finns stora delar av hearingen på webben (The Pirate Bay). Skönt att SVT:s dåliga service inte gör så att saker och ting trillar mellan stolarna. Piraterna gör riktigt ofta en stor kulturgärning när de möjliggör tillgång till material som annars skulle ha försvunnit för länge sedan.

FRA-dokumentär på SVT
Det ska komma en dokumentär på SVT om FRA-lagen också. Den sänds på SVT den 14 september klockan 20:00 och heter "FRA - tre bokstäver som skakade Sverige".
(Uppgift från TV-bloggen.)

Nu vänder det!
Staffan Danielsson i Centerpartiet är talesperson i FRA-frågan och har varit en av de största för
svararna av lagen. Nu har även han börjat komma till insikt om att lagen kanske inte funkar som den ska. Nu är dte bara till att riva upp lagen och skicka tillbaka den till ritbordet.
Staffan Danielsson: Försiktig kommentar

Jag kan rekommendera Staffan (och alla andra) att läsa Copyriot senaste inlägg också. Framför allt visar det ihåligheten i argumentet "men ni lägger ju ut bilder på Facebook och handlar med ICA:s kundkort".
Copyriot: Att vi föder övervakningssamhället betyder inte att vi borde hålla tyst om det

Det är bara att fortsätta kämpa. Skriv insändare och prata med dina riksdagsledamöter. Visa att vi aldrig tänker släppa in staten i våra hjärnor! Kom också på demonstrationen den 16 september i Stockholm och visa ditt missnäje med lagen. Bor du närmare Göteborg eller Malmö, så arrangeras det demonstrationer även där.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Gun Svensson sa...

Jag skrev ett mejl till Mattias Forsgren i fredags, som senare ringde upp mig: Förklaringen är följande: 24 Direkt har inga budgetmedel för att kunna lägga ut några av sina program på nätet i anslutning till att de sänts. De lägger ut veckans tablå varje fredag och har en veckas framförhållning. Programmet finns inte med i nästa veckas tablå, men ligger i pipen, varför jag vädjade om att det skulle tas med snarast. På min fråga om mediepolitik eller partipolitik svarade han ABSOLUT INTE och jag väljer att tro på förklaringen med pengarna, eftersom inga andra 24 Direkt-programmen heller läggs ut på nätet!