fredag, januari 29, 2010

Luciano Astudillos hyckleri om Burka-förbud

Jagv lyssnade på Studio Ett-debatten om Burka-förbud mellan Staffan Danielsson (c) och Luciano Astudillo (s). Luciano försöker sig där på konststycket att låtsas vara motståndare till Staffan, samtidigt som han driver precis samma tes. Populistisk oppositionspolitik när den är som sämst!

Lyssna på hela debatten i Studio Ett.

Där framkommer att:
  • Staffan Danielsson tycker att burka bör förbjudas genom centrala beslut, i riksdagen.
  • Luciano Astudillo tycker att burka bör förbjudas genom lokala beslut, i kommunerna. ("Lokala direktiv där det behövs.")
Och vad är skillnaden? Studio Ett:s reportrar kunde ha pressat Luciano betydligt hårdare på den punkten, nu blir "debatten" de tvp emellan närmast fjantig.

Själv tycker jag det är orimligt att förbjuda vissa klädesplagg. Läs gärna Sophias inlägg från i höstas som förklarar det hela välfigt bra. Dexion: A = A

Läs andra som skrivit om Burka-förbud nyligen

Mårten Schultz på Juridikbloggen

Reidar Carlsson på Norrtälje Tidning: Burkaförbud är fel väg

Hanna Marie: Avva

Staffan Danielssons egna inlägg

Svd: Inget stöd för Svenskt burka-förbud

Tillägg:
Såg att Sanna Rayman på SvD:s ledarblogg länkat till det här inlägget. Alltid lika kul. Hon skriver också, lite raljant mot Studio Ett, om att vi liberaler tar i lite för mycket när vi argumenterar mot burka-förbud, en kamp som redan är vunnen:
"Hur ska det gå i denna drabbning? Vem vinner matchen där Staffan Danielsson (C) och Annelie Enochson (KD) möter, tja, hela bloggosfären och merparten av sina partikamrater? Tack P1 för att ni levererade denna icke-diskussion. Vansinnigt spännande, verkligen."
Läs också Johan Ingerö om de idiotiska argument som dyker upp?
Och hur gör vi med otvättade gubbar...?

2 kommentarer:

Sophia B sa...

Ja eller varför inte läsa dagens inlägg, där jag tar större ansvar för att faktiskt lösa problemet med individer som gör sådant som vi inte gillar.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Är den dina moderskänslor som sparkar igång dylika förslag? Rolig tanke oavsett!

Ps. Vet du om att din "Uppdated today"-banner i hörnet lägger sig över "Home"-knappen i FF, när man surfar i ett smalt fönster? Lite störigt...