söndag, februari 07, 2010

Dagens Lakonismer - självklarheter

Jag börjar med dagens kortaste lakonism:
"Företagen."
Det är Hanna Wagenius som enkelt förklarar var de beryktade jobben kommer från i inlägget: De jobbiga jobben. Frågor på det?

*************

Gustav Wetter förklarar också hur det svenska valsystemet fungerar i en enda mening:
"Det är inte de som har rätt som får bestämma mest, utan de som får flest röster!"
Det är något att lägga på minnet för alla som bryr sig om politik, även Piratpartiet och Maud. :-)

Gustav utvecklar också mer tankar kring sitt deltagande i SR:s Ring P1 på sin blogg: Kritik mot Groominglagen i SR P1. Jag skrev om Gustavs medverkan här och min egen här.

***********

Dagens sista lakonism är egentligen alldeles för långt för att kallas det och inte heller är det en självklarhet, utan mer ett regelrätt citat från Sargoth om Piratpartiets interna klimat för kritik:
"Är du pirat? Gott. Är du kritisk? Gott. Är du internkritisk? Bring it. Rörelsen kan bara bli starkare av att höra det du har att säga. Men betänk - ju mer du preciserar, motiverar och underbygger din kritik, desto mer bidrar den till en eventuell valseger i höst. Och, omvänt - ju mer generell, svepande och omotiverad din kritik är, desto mindre effekt har den.

Men minst effekt har den kritik som inte uttalas alls.

Ty även om det kan vara väldigt många saker att vara pirat, så finns det en sak vi är överens om, och det är att ett samhälle där ingen (eller ens någon) inte vågar kritisera av rädsla för eventuella konsekvenser - är ett samhälle som vi inte vill ha i vår framtid.

Alls."
Läs hela inlägget: I wanna be a pirate

Läs också Mikael Elmlund om samma ämne: Om att tvätta parti-byken offentligt
"Piratpartiet är inte ett kollektiv som sluter upp bakom en ledare och en centralt fastlagd partilinje. Piratpartiet är en stor samling starka individer med en vision om ett öppet och rättsäker samhälle, där grundläggande medborgerliga rättigheter anses som primära. Att det blir öppna bråk, friktion och hetsiga diskussioner understryker bara den unika transparans som inget annat parti skulle våga tillåta sig själv."
Jag kan bara hålla med Mikael - fortsätt med det!

Inga kommentarer: