tisdag, januari 11, 2011

Mer censur från EU inom kort - hjälp till att stoppa den!

IDG skriver idag om att förslaget om nätcensur nu snart kommer genomföras:

IDG: EU-parlamentet överväger tvångsblockering
(Översatt från PCWorld)

"Ledamöter i EU-parlamentet arbetar nu för att införa tvångsregler för att blockera olagliga sajter. Detta efter att EU-parlamentets kommitté för medborgerliga rättigheter, Civil Liberties Committee, har granskat en rapport som handlar om möjligheterna att blockera webbsajter med exempelvis barnpornografi.

Enligt texten i rapporten måste medlemsstater vidta relevanta åtgärder för att ta bort sådana olagliga webbsidor, inklusive vad som kallas för "icke-rättsliga" åtgärder."
Smaka på ordet "icke-rättsliga åtgärder"- Låter det rättssäkert någonstans? Eller låter det som en smidig väg att runda domstolar och annat i syfte att stänga ner och låsa webben utan att någon kan protestera?

Nej, nu är det dags att göra som Henrik Alexandersson också tipsar om - skydda yttrandefriheten och mota Olle i grind. Vi vill inte ha ett censur-system av Kinesisk modell som våra makthavare kan missbruka till att spärra ut sidor som är obehagliga, typ Wikileaks och dylikt.

Läs mer och agera!
La Quadrature du Net - Net Censorship Comes Before the EU Parliament

Digital Civil Rights in Europe - Stop Web blocking

LYMEC (Unga liberaler i EU) - Deletion, not blocking
Kopiera Islands öppenhetsarbete - inte Kinas!
Istället borde fler göra som Island, anstränga sig för att bli "öppenhetsparadis", som en av Wikileaks talespersoner, Birgitta Jónsdóttir, så vackert uttrycker det i intervjun i Computer Sweden:

Computer Sweden - Island - frizon för det fria ordet
"Wikileaks får fortfarande stora rubriker och både diplomatiska förbindelser och Irakkriget har stötts och blötts i de läckta dokumenten.

Nu möjliggör Birgitta Jónsdóttirs initiativ att fler kan göra likadant om Islands nya lagstiftning blir känd utomlands."

2 kommentarer:

Kung CG sa...

Thumbs up, Lake!

manen sa...

mejla mep:ar?

gissar på att Christian åtminstone kommer försöka samla nått motstånd, de andra vet man ju'nte exakt var man har dom^^