torsdag, januari 20, 2011

Klimathysteri?

Detta klipp är satir, bra sådan. Men som all bra satir är det skrämmande nära verkligheten. När kommer den första nationella "upplysningskampanjen" i Sverige? Och när får vi våran första fällande dom för "klimatförnekelse"?



Ovanstående film är nästan lika bra som detta vassa klipp - No Pressure, som faktiskt är en riktig reklamfilm för den Engelska kampanjen 10:10 UK. Och även om man inser att filmen är gjord med någon typ av "glimt i ögat" så är det precis som klippet ovan obehagligt nära sanningen.



Läs mer om kampanjen 10:10 UK här.

Hysterin kring miljön är nästan total i vissa kretsar. Personligen tycker jag att det är självklart att vi måste sluta att använda fossila bränslen, men jag tycker att vi ibland kanske borde spendera mer tid och pengar på något mer konstruktivt som ger mer effekt för miljön än att bara vara hysteriska och alarmistiska...

Mycket av "klimat-kampen" skapar ju dessutom en hel del utrymme för nya problem och brott, såsom fusk i handel med utsläppsrätter, vilket är en naturlig följd när man skapar en reglerad marknad. Det har till och med blivit så att folk har börjat stjäla utsläppsrätter:


SR Ekot - Spotmarknaden stängd till följd av stöld

Dagens Industri - Utsläppshandel i EU stoppad efter bedrägeri

Kanske lite mer sunt förnuft kanske inte vore så dumt...

Uppdaterad: Och med "hysterisk och alarmistisk" menar jag till exempel som Dilberts chef, som försöker få sina anställda att inse att utsläppsrätter kanske kan bli lite dyrare i framtiden och att de förväntas göra "vissa" uppoffringar om de vill ha ett jobb där...


Hur miljövänlig är du?

Inga kommentarer: