lördag, juni 18, 2011

Stadsmissionen och Amnesty gör grym reklam

Hittade på Dagens Media två grymt bra reklamfilmer för Amnesty respektive Stadsmissionen.

Amnestys först - Amnestyfilm om yttrandefrihet, dödsstraffet och tortyrStarkt om yttrandefrihet och tortyr. Amnesty skriver själva om filmen:
"Över hela världen inskränks människors yttrandefrihet och rättssäkerhet, genom att utsättas för hot, förföljelse och "försvinnanden" för att de kämpar för de mänskliga rättigheterna.

Dödstraffet är den allra mest extrema formen av grym och förnedrande behandling, och det är dessutom oåterkalleligt. Många oskyldiga har avrättats i flera av världens stater, och vi tycker att världens regeringar borde inse att dödsstraffet inte är ett straff - det är ett brott.

Tortyr och grym, omänsklig eller förnedrande behandling förekommer i två tredjedelar av alla länder, trots internationella förbud. Tortyr är ett brott mot mänskliga rättigheter. Det är ett medvetet, överlagt angrepp på en enskild människas psyke, kropp och värdighet."
Läs mer hos Amnesty

Stadsmissionens film:

Alla barn kan inte äta sig mätta hemma from Stockholms Stadsmission on Vimeo.

Läs mer hos Stadsmissionen - Alla barn kan inte äta sig mätta hemma

Även Svenska kyrkan kör en kampanj med en liten twist i dessa tider med "matkassar". "Köp en matkasse varje månad - och ge bort den". Läs mer om Svenska Kyrkans matkasse.


Dagens Media:
Amnesty vill få oss att öppna ögonen
Stadsmissionen i ny kampanj

Inga kommentarer: