torsdag, september 15, 2011

"Barcraft" med DreamHack Valencia Invitational - nu på lördag 17 september

På lördag kommer e-sport med sannolikhet få sitt stora genomslag i Sverige. Jag skrev lite samma sak när en annan stor Dreamhack-turnering var i Sverige - DreamHack Stockholm Invitational som fick mycket tittare online (typ 3 miljoner) samt en hel del bevakning i traditionella media, men nu verkar det smälla ännu större. På lördag den 17 september är det dags för DreamHack Valencia Invitational, i just Valencia i Spanien.

Här är Draemhacks egen Trailer:


Det som är speciellt denna gång är att den svenska publiken inte är intryckta i kulturhuset i Stockholm utan utspridda på barer och klubbar för att titta på evenemanget. Man tittar alltså på Starcraft i en sportbar = Barcraft.

Barcraft på The Red Room i Uppsala
I Stockholm är det redan fyra barer som är uppbokade hela eftermiddagen och kvällen, i Uppsala är det än så länge bara en - The Reed Room på Kungsgatan 41.


Sändningarna från Valencia börjar cirka 15:00 och pågår till sent på kvällen. Finalen börjar cirka 21:00. Boka gärna bord på The Red Room, så att arrangörerna vet att du tänker komma.

Uppdaterad information om alla Barcraft-evenemang i helgen hittar du på Barcraftsverige.se
Gå också gärna med i Facebookgruppen - Barcraft Stockholm  - där sprids det mycket information. 

Vad är Barcraft?
Läs mer om fenomenet Barcraft, att titta på Starcraft-matcher på en bar, förslagsvis på en sportbar, som redan har all utrustning såsom TV-skärmar och dylikt.


Wall Street Journal
Maximum Pc
Aftonbladet Plus - Starcraft II-fest lockar rekordpublik – på bar 

Mer om DreamHack Valencia Invitational
Det är två svenskar med i turneringen - Thorzain och Naniwa (Hässleholms minst kända världsstjärna). Förhoppningsvis går det bra, men motståndet är hårt, så de kommer få kämpa hårt om de 100.000 kronor som är förstapris.

Uppsnack inför helgen hittar du på Team Liquid.

Detaljer om alla matcher och även snabbt uppdaterade resultat under turneringen hittas på Liquipedia

Alla spelare hittar du på Dreamhacks egen sida.

Såhär säger spaniorerna själva om DreamHack Valencia Invitational:

En egen trailer för lördagens sändningar på Aftonbladet Plus:

Inga kommentarer: