fredag, september 23, 2011

Hanna Wagenius brandtal om personlig integritet på #Centerstämman

Ytterligare en tongivande centerpartist höjde idag rösten för att skydda den personliga integriteten. Senast var det Fredrick Federley och Lena Ek som skev på DN Debatt - ”Det öppna samhället har retirerat efter New York”

Hanna Wagenius tal om rätten till privatliv
Hanna Wagenius anförande

Idag fortsatte så ordföranden för Centerpartiets Ungdomsförbund, Hanna Wagenius, att argumentera för att den personliga integriteten ska prioriteras upp på Centerpartiets agenda. Hon pratade om detta i det tal hon höll i samband med invigningen av Centerpartiets stämma.

Han börjar att tala om att stater inte kan spendera pengar som inte finns (låna, låna, låna) och att det endast är människor och företag som kan skapa tillväx, inte stater. Sedan går hon in på en längre passage om integritetsfrågan och behovet av att ta igen det förtroendetapp som Centerpartiet gjort sedan man skrev sitt Öppenhetsmanifest.

Lyssna här!
SVT Play - Centerstämman Hanna Wagenius, CUF, håller tal

Lyssna på hennes tal, det är fullkomligt lysande. Hon börjar tala om "övervakningen och censuren" cirka 7 minuter in. Förhoppningsvis lägger hon också ut sitt talarmanus på nätet, så vi andra får tillgång till de vassa formuleringarna och lättare kan sprida det vidare.

Läs mer om Centerstämman (länklista lånad från Mikael):
Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, AB7, Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Exp5, Svd1, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, Svd7, DN1, DN2, DN3, DN4, GP1, GP2, GP3, SVT, SR

Bloggar: Johan Hedin, Röda Berget, Martin Moberg, Per Ankersjö, Isak Engqvist

+ Centerpartiet Laholm, och SR,

Ps, Hanna - kul entré inför ditt tal!

9 kommentarer:

Hanna Wagenius sa...

Man tackar för berömmet! Talet finns att ladda ner i .pdef här!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ahh, jag hittade det inte direkt, men nu fick jag syn på det i högerkanten.

Tack för det också! Se till och fixa politiken nu också då! Kör hårt! :-)

Kung CG sa...

Ursäkta en tvivlare, men vad kommer att hända när (moderaternas? Centerns? alliansens?) partipiska viner nästa gång?

Kommer vi att höra Federlay och andra tala med tårar i ögonen, för att sedan tvingas rösta mot sin övertygelse för att inte skada alliansen?

Vad gör att det ska bli annorlunda i framtiden jämfört med det tidgare (ö)kända debaclet?

Peter Harold sa...

Fast jag är lite tveksam till att de allierade tvangs till att precisionsbomba de holländska folkbokföringsregistret på 1930-talet, som Hanna skriver i talet. Skedde det i så fall 1939? Kriget började i september, och de "allierade" existerade knappt ens innan dess. Och om de icke existerande allierade fällde bomber mot holländska mål före 2:a världskrigets utbrott är jag rädd att vi måste revidera historieböckerna lite... ;-)

Ja, jag vet. Jag är medelålders och skriver som en gammal stofil och anmärker om skitsaker. Hoppas inneligt att min reflektion inte tas som ett påhopp mot unga kvinnliga centerpartister. De få som finns! *ex-moderat retas* :-)

P.S.
Jag tror inte ens att det var möjligt att precisionsbomba på 1930-talet, i vart fall inte i dagens bemärkelse. Enskilda anläggningar kunde man slå ut genom flygbombningar, men målområdet förblev nog ändå stort som ett helt kvarter. De allierade hade ju inga Stukas att bomba med, hirr, hirr.
D.S.

Markus "LAKE" Berglund sa...

@CG:

Tänk såhär - Ju mer integritetslöften Centerpartiet utfärdar (jag hörde tex att de nu tänker beslutat att arbeta för att stoppa #DLD helt) gör bara att de "surrar sig mer vid masten". Och är man tillräckligt hårt surrad vid masten vill man inte att "löftes-skeppet" ska sjunka.

Så uppmuntra Centerpartiet (och enskilda centerpartister) att utfärda fler löften, så blir det också lättare att hålla dem vid löftena när det blåser nästa gång...

Markus "LAKE" Berglund sa...

@Peter Harold:

Jag är inte heller så insatt i detaljerna, jag håller det också osannolikt att Hanna hade 100% rätt, men jag skulle inte bli förvånad om hon ligger nära sanningen, med något mindre detaljfel. Vi får väl helt enkelt kolla.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Markus "LAKE" Berglund sa...

Du vet vad som gäller Kraxpelax - dina kommentarer är välkomna, OM de håller sig till ämnet.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

1939 var Holland neutralt och jag tror inte England bombade neutrala länder.
Tyskland anföll Holland i maj 1940 och det tog knappt 7 dagar för en total besättning.

Allierade vid denna tid bestod av Commonwealth länderna, Sovjet och USA var neutrala upp till 1941.

/Mats