söndag, februari 28, 2016

Sverige behöver en vass satiriker som Aron Flam

För ett par år sedan började jag lyssna på podden Till slut kommer någon att skratta (TSKNAS), det var också då jag insåg hur rolig Aron Flam är. Jag har tidigare hört honom på något evenemang och ett klipp på Youtube, men det tar ett tag innan hans humor växer. Den är ofta provocerande, över gränsen, men nästan alltid också tänkvärd. Och att han dessutom ofta är väldigt kärnfull, kortfattad och lakonisk gör att en rekommendation från den här bloggen passar som handen i handsken.

Ett exempel är hans senaste special på Youtube - KÖN. Den handlar bland annat om kvotering av sex, facklig kartellbildning och just kön. Det är helt gratis att se den, även om han gärna tar emot dricks via Swish.


Lyssna på Dekonstruktiv kritik


En 3D-utsktriven miniatyr av Aron själv, placerad på ett medvetet ställe
Han började nyligen också podda, där kan man lyssna på en väldigt stor spridning av ämnen där bara Aron Flam är den sammanhållande länken. Den är intressant eftersom han där får möjlighet att diskutera ämnen som aldrig berörs i TSKNAS.

De första tre avsnitten har avhandlat Alexander Bard, en intervju med anonym, regimkritisk satiriker i Egypten (dock med skitdålig ljudkvalitet) och ett samtal om romer i Rumänien med Aaron Israelson.

Lyssna på podden där poddar finns eller här:

Dekonstruktiv kritik på Soundcloud

Stöd och uppmuntra Aron

Jag gillar Aron Flam och tycker han behövs på den svenska humorscenen, den hade blivit avsevärt mycket smalare och tråkigare utan honom. Tycker du samma sak kan du göra något av följande:

Inga kommentarer: