måndag, september 17, 2007

Och samarbetet funkar?

Lyssnade på Lars Ohly (v) och Peter Eriksson (mp) på P1 Morgon idag. Det är riktigt kul när man betänker att de två har ambitionen att samsas i ett regeringssamarbete med (s).

Lite citat från sändningen (Det roliga börjar vid 6:20, klippet är lyssningsbart i 30 dagar):
Lars Ohly: Miljöpartiet för en antifeministisk politik ... och är inte riktigt pålitligt i feministiska frågor.

Peter Eriksson: Fnys! Vi har inte de Stalinistiska, centralistiska metoderna när vi pratar med våra partiavdelningar om vad de ska göra. ... Vi är dessutom osäkra på om vänstern vill ta ansvar för den ekonomiska politiken och om man inser vad som behöver göras.

Las Ohly: Helt rätt. Vi vill inte sitta med i en regering som fortsätter privatisera skolan eller som för en antifeministisk politik.
Och dessa två ska sitta i samma regering och försöka arbeta med ett parti som de har ännu mindre gemensam med? De dagar jag är på riktigt skadeglatt humör så önskar jag nästan att vänstern skulle vinna valet 2010.

Tack till alla väl pålästa journalister på P1 Morgon. Ni förgyller min dag. Även när ni kramar år Fredrik Reinfeldt när han är i studion. Det är så man gör bra och innehållsrik radio!

Läs också Björns inlägg om vilken typ av politik vi hade haft om vänstern hade fått fortsätta styra landet. Men just nu gör det inget att oppositionen spenderar all sin energi på att hugga varandra i ryggen, det är ju ett år sedan Sverige fick en borgerlig regering. Grattis Sverige!

3 kommentarer:

Mange sa...

Vilken fruktansvärd tur att Allians för Sverige är så duktiga på att samarbeta! Lite mindre sten i glashus och kanske aningen mer verklighetsförankring, tack!

Rösta på någon av allianspartierna och få alla de andras åsikter som en parasit på köpet. Härligt med politisk ideologism...

Markus "LAKE" Berglund sa...

Visst finns det nackdelar med samarbete Mange, men det går knappast säga att den sittande regeringen är sämre på att hålla sams än den vänsterregering vi hade tidigare. Eller vänta nu, de kunde ju inte ens sitta i samma regering! Vänsterpartiet och Miljöpartiet partier fick ju inte vara med...

;-D

Mange sa...

Men den springande punkten är ju ideologin! Den finns ju inte i alliansen. Inte när politikerna hellre har makten än att stå för sina ideal. Maria Wetterstrand sa under valrörelsen: "röstar ni på något av partierna på denna sidan, spelar det en roll vem ni röstar på. Ett parti som i första hand jobbar utifrån sina politiska ideal, och inte till vilket pris som helst vill komma till makten..." Mycket klokt sagt.