måndag, september 24, 2007

Två viktiga saker som måste sägas

Diktaturregimen i Burma känner sig nu trängda och kommer snart reagera på de demonstreradne munkarna och övriga befolkningen. (SR, DN). Jack har också flera filmer på Text.nu. Flera länder och kändisar stöder öppet folket i Bruma mot militärjuntan. Se Jim Careys film om Aung San Suu Kyi.

Ett av sätten som diktaturen i Burma brukar "upplösa" ogillade demonstrationer på, är att skicka in civilklädda poliser som infiltratörer bland demonstranterna och sedan starta ett upplopp. Då får militären en ursäkt att slå ner upploppen med våld. Detta har skett vid flera tillfällen. Som tur är sker sådant bara i diktaturer, eller? Enligt denna filmen sker exakt samma sak i Canada!

Se själva på Good Cop Bad Cop Provo-Cop:


Notera hur "aktivisterna" söker skydd hos poliserna när de känner sig hotade. Och att de övriga poliserna tar flera minuter på sig innan de inser att det är bäst att låtsas gripa "aktivisterna". Men då är det redan för sent och det är uppenbart att de är civilklädda poliser som har smo mål at provocera fram ett upplopp. Skrämmande!

Vad vill jag ha sagt med detta?
Två saker:

1. Makt korrumperar. Det är därför jag är liberal. En stat ska vara liten och sköta sina uppgifter och inte mer. Ett dylikt beteende existerar bara hos en stat som har fått för sig att den ska styra vad befolkningen ska tycka. Det är också anledningen till att moral-lagstiftning måste hållas på armlängs avstånd (Ett bra exempel på idiotisk Moral-lagstiftning hos Hagwall).

2. Vänsteraktivister, men framför allt arrangörer av demonstrationer med krafitga inslag av vänsteraktivister kan titta på filmen och lära sig hur de i fortsättningen bör agera mot de i en demonstration som bara är där för att bråka med polisen och få en adrenalinkick. Stoppa alla tendenser till stenkastande idioter och låt dem inte få "söka skydd" hos folkmassan som uppstår under en demonstration.

Jag tycker inte det är vidare kul med demonstrationer som samlar en massa vänsternissar, men så länge de sköter sig och inte skadar någon annan eller vandaliserar så ska de ha rätt att yttra sig. Nu avbryts allt för många demonstrationer av polisen eftersom ett fåtal personer tillåts sabba. Jag uppmanar nu, åter igen, alla som brukar gå i demonstrationståg ihop med anti-globalinseringsivrare och vänsteraktivister att omedelbart ta tydligt avstånd från alla typer av politisk våld och visa även det genom handling under nästa demonstration!

Mer om dubbelmoral och morallagstiftning

Den andra viktiga saken som måste sägas idag är att det finns människor i Sverige som hotar andra till tystnad. Isabella har slutat blogga på grund av ett hot från en journalist vid namn Johanna Parikka Altenstedt. Johanna Altenstedt gillar inte det Isabella håller på med och trots att hon är journalist vill hon alltså förhindra andra från att komma till tals. Censurivrare av en journalist, helt sjukt!

Willie belyser på ett tydligt sätt hyckleriet hos Johanna Altenstedt. Läs även Blogge Blogglito och Johan Ingerös mer nyanserade inläggt, eller om det inte räcker så kan du spana in bloggstormen hos Knuff. Johanna Parikka Altenstedt är feg och har har tystat en medmänniska från att våga tyyra sig. Kort sagt så har Johanna Parikka Altenstedt visat att hon bara är "en liten lort", med Karl Lejonhjärtas ord.

Inga kommentarer: