torsdag, juli 09, 2009

Två bra sommarpratare - Roger Wallis och Mårten Schultz

Igår hörde jag två bra sommarpratare och läste ett par bra "sommar-tal".

Den första var en "ordinarie" sommarpratare i P1, Roger Wallis, professor på KTH. Känd från bland annat The Pirate Bay-rättegången.

Han pratade lite om The Pirate Bay-rättegången och fick även möta Antipiratbyråns Henrik Pontén, specialinkallad via telefon från Liseberg, i Studio 1 senare på eftermiddagen för att prata om antipraterna oetiska och eventuellt olagliga "jaktmetoder".

Här hela Roger Wallis Sommarprogam här
.

Lyssna på hans batalj med Henrik Pontén här.

Dagens andra sommarpratare var Mårten Schults, jurist, med en egen blogg.

Hans sommarprat är arrangerat av tidningen Dagens Juridik och är väl värt att lyssna på. Han pratar om personlig integritet - vad är det och hur kommer det sig att det har diskuterats så mycket på sistone. Lyssna på hans podcast, det är lätt värt tiden.

Du hör hela hans sommar-podcast här.

Passa även på att läsa Rick Falkvinges "sommar-tal i Almedalen", på Newsmill.

Piratpartiets vice ordförande, Christian Engström vill inte vara sämre och får en enormt bra artikel publicerad i Financial Times. Klå det om du kan Maud! Du har ju chansen nu när vi är ordförandeland i EU. Som sagt, det räcker inte att se ut som en pirat...

Läs hela Christian Engströms inlägg i FT - Copyright laws threaten our online freedom

Jag avrundar med DeepEds inlägg i integritetsdebatten - Bakslag för integritetsfrågan när politikerna och media vänder på kappan

Inga kommentarer: