onsdag, juli 15, 2009

Lugn och trevlig demonstration mot Stockholmsprogrammet

Kvällens demonstration mot Stocholmsprogrammet blev en lugn tillställning. Bild ser du i mitt förra inlägg.

Talare från CenterUppropet var Oscar Fredriksson. Han gjorde en stabil insats och var den förste talaren som fick igång publiken att applådera på riktigt. Läs hela hans inlägg här.

Avslutningen på Oscars tal var klockren:
"Stoppa införandet av ännu fler integritetskränkande lagar omedelbart så blir det färre lagar att riva upp när det blir uppenbart att allt gått fel!"

Efter Oscar följde en radda med talare, de flesta riktigt bra. Bland annat Erik Laakso från "Sossar mot Storebror". Han visade både självdistans och, som alltid, en väldigt vass tunga. Läs hela hans tal på hans blogg eller se det nedan på Youtube:

Integritetsförespråkare. Privatlivsvärnare. Upproprsmakare. Pirater.
"Vi vill inte fortsätta se uppbyggnaden av högre murar runt ett fortliknande EU där människor stängs ute och de som är inne är övervakade in i märgen. Vad är det för sjukt samhälle som byggs? Det är hög tid att säga att det räcker nu, det räcker för länge sen."

Se hela hans tal på Youtube. Han är en bra talare, och om du missar ett ord på grund av blåsten kan du ju alltid ha det skrivna talet att läsa ifrån...

.
Media om demonstrationen:
DN , SvD

Media om Stockholmsprogrammet:
DN, SvD, samt SVT

(Kolla vid 02:28 in på Aktuellt, så kan du se mitt huvud fladdra förbi i bakgrunden, bakom Magnus och Sophia.)

Makthavare.se: Starkt engagemang - svag uppslutning


Vad tycker Centerpartiet?
Centerpartiet verkar synnerligen splittrat i frågan om Stockholmsprogrammet är ett potentiellt hot mot den personliga integriteten, eller bara guld och gröna skogar? Eller är det mest är Johan Linander som är splittrad? Han skriver på Centerpartiets hemsida "Varning för Stockholmsprogrammet" tillsammans med Lena Ek och på sin egen blogg: "Stockholmsprogrammet ska bli ett lyft för rättssäkerheten"

Men i Aktuellt spenderar Linander mesta av sin talartid till att misstänkliggöra oss kritiker (i programmet personifierad av Rick Faklvinge, Piratpartiet), istället för att hålla med oss om de stora risker som finns. (Även om han faktiskt erkänner de också, när han blir pressad.)

Läs också vidare på Lena Eks blogg: Tar upp Stockholmsprogrammet i plenum

Hos Mikael Elmlund, som tycker att Lena Ek säger det självklara

Avsluta dagens läsning med Mårtensson: Beatrice Ask vill bli bäst på att mörklägga?

4 kommentarer:

Erik Hultin sa...

Fladdrar ditt huvud förbi i bakgrunden? Blåste det hemskt mycket, eller satt det inte fast ordentligt? ;-)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nej, det är helt enkelt så att jag är så lång går bakom folk. Men kan man, om man tror på spöken och sådant, få för sig att mitt huvud svävar helt fritt bakom de andra. Men så är det alltså inte.

:-P

Erik Laakso sa...

Tack för vänligheten. Det var en bra manifestation i all sin enkelhet tycker jag.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag kan ju passa på att återgälda tacket för din fina inledning på talet. Tro inte att din ordekvilibrism gick förlorad.

Det märktes dock att det inte är lätt att uttala "Upproprsmakare". :-)