torsdag, september 03, 2009

Trovärdighet i integritetspolitiken

Idag har P3 nyheter grävt fram dokument som visar vilka som röstade FÖR den lag som förra veckan användes för att hota The Pirate Bays internetleverantör att klippa kablarna.

P3 Nyheter: Vill ändra lag som stängde Pirate Bay

Det är Folkpartiet och Vänsterpartiet som nu har insett att den lagen kan användas i syftet att hota andra till tystnad. Tidigare var det Miljöpartiet och Centerpartiet som var motståndare till lagen och som följaktligen röstade emot.

Henrik Alexandersson har skrivit två inlägg:
TPB: Politiskt bråk om Black Internet
Lex Black Internet

Farmor Gun har skrivit långt och genomtänkt, som alltid, om nyheten:
Lagstiftare vs lagvrängare.

Läs också Marcin de Kaminskis inlägg på Internetdagarnas hemsida:
Internet vill vara neutralt

Och det är precis detta det handlar om - bärarimmunitet, att inte skjuta budbäraren, bara för att det existerar saker jag inte gillar på internet. Läs Rick Falkvinges post om Nätneutralitet.

Vilka partier har kommit till insikt?
Det faktum att Centerpartiet och Miljöpartiet var ensamma om att rösta emot lagen redan 2004 bevisar bara vad Rick Falkvinge pratade om tidigare, när han sa att han tyckte Centerpartiet och Miljöpartier låg närmast Piratpartiet, rent politiskt. De två hade stor förståelse för internet, redan då. Rick sa i intervjun nyligen:
" - När jag tittar på politik så skulle jag säga att vi står närmast centerpartiet och miljöpartiet. Vänsterpartiet tar upp en del av våra frågor också, problemet är att dom gör bara så när de sitter i opposition. Så länge de här partierna stödjer en regering så blir det mer och mer repressivt."
Se TV 4:s inslag om detta här:
Politikerbloggen.

Uttalandet från Rick om Piratpartiets och Centerpartiet närliggande politik, fick centerpartisten Mårtensson att skriva ett par intressanta inlägg som fick spinn:

Debattartikeln
i politikerbloggen
Mårtensson: Centern + Piratpartiet = Sant?
Johan Hedin: C + PP = Sant?
Per Ankersjö: C-frieri och S-attack mot PP
Mårtensson igen: Vore kul med en rapport från Maud: Vad sa Rick Falkvinge?

Avrundar med Scaber Nestors kommentar i inlägget: Vad är nyheten?
"Miljöpartiet har med stor framgång tagit över stora delar av centerpartiets gamla väljarbas och kan idag kallas för det nya centerpartiet, fast där c hade sin grund i bondesamhället har mp inte tappat sin grund inom miljöpolitiken."
Vi går helt enkelt krasst konstatera att Centerpartiet inte längre har så mycket trovärdighet kvar i integritetsfrågor. Man har helt enkelt sålt ut det man kämpat till sig tidigare. Nu är det bara Miljöpartiet som har sin kvar.

Synd och skam är det, att Centerpartiets partiledning inte har vett nog att stoppa idiotiska lagar. Och vad har man fått istället? Förutom lite sänkt skatt på konstgödsel? Ingenting! Är det bra byteshandel? Konstgödsel mot personlig integritet?

2 kommentarer:

Sophia B sa...

Gå och lägg dig! Klockan är sovdags! Bums!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Haha, touche Sophia!