onsdag, september 30, 2009

Annie talade om integritet i Uppsala

Uppdaterad: Bilden är ursprungligen postad från mobiltelefonen och inlägget är därefter uppdaterad med rapporten från Annies besök.

En bild av Annie före diskussionen:Annie Johansson kom till Uppsala idag, för tredje gången på tre år, för att prata om integritet. Frågan om personlig integritet är viktig i en universitetsstad som Uppsala.

Ett 20-tal centerpartister samlades för att diskutera om "Frihet och valfrihet" med Annie Johansson, som hon skrev om på sin blogg precis innan besöket - Den frihetliga debatten behövs.

Mycket av Annnies föredrag cirkulerade kring samma frågor som hon, Fredrick Federley, Magnus Andersson och flera andra skrev på Newsmill förra veckan.

Läs hela manifestet där: Ett frihetligt manifest för centerpartiet

FRA-lagen var det som tog upp mest tid ikväll och Annie fick spendera en hel del tid på att försöka förklara hur processen bakom hade gått till och hur hon i flera år försökt att förbättra lagen, men utan någon större framgång. Kontentan av lagen nu blev att Annie och Fredrick fick igenom en hel del förbättringsförslag. Annie sa också att hon inte längre fick ont i magen av FRA-lagen, något hon också fick av de tidiga versionerna av lagen. Jag får dock fortfarande magont det faktum att Svenska staten skapar lagar och verktyg som bereder en statlig myndighet tillgång till medborgarnas privata kommunikation.

Många som var på plats uttryckte också en tydlig skepsis mot FRA:s potentiella massavlyssning.

Marcus Fridholm är också inne på det jag skrivit upprepade gånger tidigare: Det behövs mer än frihetlig debatt Annie Johansson

Erik Hultin skrev om detta häromdagen - Handling är vad som krävs. Inte fagra ord.

Analyser av det interna arbetet
Vi pratade en del om Centerpartiet media-strategi, eller snarare frånvaron av en sådan och vände lite frågan om CenterUppropet.se var en positiv kraft, som visar på att Centerpartiets medlemmar fortfarande ser stärkt integritet som en otroligt central fråga, eller om det skapar en bild av ett "splittrat" Centerparti. Vi var inte helt överrens på den punkten...

Angående media-strategin så konstaterade många att det hela tiden är centerpartister ut i debatten och försvarar skitförslag som moderaterna ofta lägger fram. Och detta gäller inte bara i integritetsfrågor.

Självklart sneglades det lite på både Piratpartiet och Sverigedemokraterna och hur de bör "angripas" i valet nästa år. I första hand lokalt.

Resultatet av kvällen - framåtsyftande
Jag fick en inbjudan till en Centerträff i helgen. Eventuellt kan träffen leda til att min engangemang för Centerpartiets övriga frågor återupplivas. Men det får vi se framöver, om Bondkyrko Centerpartiavdelning lyckas rekrytera mig som medlem. ;-)

Övriga som skriver om kvällen:
Stefan Lundkvist: Varför måste centerpartiet försvara Bodströmsamhället?
Jerker Nyberg: Politik

Läs också:
Oscar Fredriksson: Ökad övervakning är inte borgerlig politik
Sophia: Att välja väg
Mathias Sundin: Bloggen, Newsmill

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det här jag förväntas skriva ett "lolz"?

Jerker Nyberg sa...

Klart du ska bli medlem i Bondkyrko centerpartiavdelning. :) Välkommen till Storken på söndag i vilket fall.

Jonas B sa...

En av Centerns valaffischer nästa år är redan skapad.

Annie sa...

Inte hade vi olik åsikt om Centeruppropet - jag var väl väldigt tydlig med att jag tyckte det var en positiv kraft för Centerpartiet.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo Annie, jag tror att du gillar Centeteruppropet, vi driver ju frågor som du tycker ät viktiga. Samtidigt har du ju rätt i det du sa om att den typen av grupperingar, av vissa, kan tolkas som "splittring i partiet".

Och tack Jonas, jag såg den bland annat hos Nicklas i hans inlägg: Alternativa Valaffischer

Lite småkul, även om jag faktiskt tycker att Centerpartiet har blivit omotiverat hårt åtgånget i debatten.

Dessutom är det ännu ingen "valaffisch" som matchar Sossarnas om folkpartiets tjuvläsning av mail...