onsdag, september 01, 2010

Ilsken Jytte Guteland skäller ut partivän - och annan smutskastning

Jytte Guteland, ordförande SSU, skällde i morse ut Peter Akinder, politisk chefredaktör på oberoende socialdemokratiska Östran. Det var närmast plåsamt att lyssna på, Jytte svarade inte på frågorna, utan spenderade varje sekund av talartid att antingen skälla på Alliansen eller göra personangrepp på Peter Akinder.

Peter försökte flertalet gånger höja nivån på debatten, över floskel- och smutskastnings-nivån, men Jytte drog obönhörligt ner hela debatten dit igen. Hela målet med hennes medverkan handlade om att miskreditera Peter Akinder på ett närmast destruktivt sätt...

Morgonens citat låter jag Jytters avslutning bli, som snarast liknande en direkt order:
"Nu gäller det att sluta tjura och rätta in dig in i ledet."

Ord och inga visor! - Reta inte upp S-topparna, då får du råpisk i media.
P1 Morgon - Rödgrönt samarbete kritiseras

Jag hoppas verkligen att P1 aldrig mer tar in Jytte som gäst, hon sänker kvalitén i hela programmet!

Vad det gäller själva slutsatsen - att Socialdemokraterna har förlorat väljare genom att samarbeta, där håller jag faktiskt med Jytte, även om jag inte delar hennes rosenskimmrande beskrivning. Socialdemokraterna har, dock tvingats in i ett samarbete de inte ville, på grund av den borgerliga regeringens tydliga Allians för Sverige.

Att gå till val som tre helt fristående partier hade inte setts som ett trovärdigt alternativ av väljarna. Så Socialdemokraterna hade två dåliga alternativ att välja på och valde det minst dåliga, men även det visade sig vara ett riktigt dåligt alternativ.

Göran Skyttes kolumn i Svd sammanfattar det lysande - De rödgröna vilar som på spikmatta
"Det var ju inte så att Miljöpartiet friade till Vänsterpartiet. Det var ju inte så att Vänsterpartiet plötsligt kände ett oemotståndligt behov av att gulla med Miljöpartiet. Det var inte så att de ingick ett frivilligt äktenskap. De ingick ett av Mona Sahlin framtvingat tvångsäktenskap."
Där hittar man grundproblemet i det rödgröna samarbetets trovärdighets- och opinionsförluster. Det och det faktum att Socialdemokraterna under det senaste decenniet varnat för kommunisterna i Vänsterpartiet...

Andra som skriver bra - Anders EdwardssonSvd Ledare, SvD Ledare 2

Mer smutskastning
Notera dessutom Socialdemokraternas planerade smutskastningskampanj mot Fredrik Reinfeldt genom påkostade annonser i tidningarna:

Expressen S-kampanj förnedrar Reinfeldts ekonomi

Fattar Sossarna inte att hyckleriet om att de "vill ha en ren valrörelse" är så uppenbart falskt, när alla ser vem det är som smutskastar vem vid det här laget? Skrämmande!

Anybody sätter in smutskastningskampanjen i ett sammanhang - "Vi tycker det räcker nu!"

Inga kommentarer: