tisdag, december 14, 2010

SD, DN och löftes-(S)veket

Sossarna stöttar SD i Socialutskottet och fäller regeringens linje, trots att Mona (S)ahlin lovat att aldrig, ALDRIG ge Sverigedemokraterna någon form av makt eller inflytande. Så kan det gå...

Man kan tycka vad man vill om själva förslaget, om minimibemanning på demensboenden, det är säkert bra med vissa nationella riktlinjer, men allt för mycket statligt pekfingrande riskerar också att ha motsatt effekt.

DN skriver - Socialdemokraterna röstar på SD:s förslag

SD skickar snabbt it ett pressmeddelande

Albin och Johan Hedin skriver också.

Jag noterar också att DN i sin artikel oavsiktligt har skojat till det lite genom att vara minst lika snabba som SD och (v). Kanske lite FÖR snabba till och med? :-)

FRA-frågan kommer tillbaka
Socialdemokraterna verkar bryta val-löften av bara farten idag - Nu ger S Säpo rätt att signalspana

Detta har bland annat Johan Westerholm och Erik Hultin bloggat om.

7 kommentarer:

Krister sa...

När fick centerpartister rätt att uttala sig om svikna ideal? Finns det något ni inte slaktat i jakten på att följa moderaterna som en lydig hund?

manen sa...

inte för att försvara Såssarna men:

Vad än Sahlin hävdar så har det ju ingen betydelse längre iom att hon ska avgå, hon är ju som en amerikansk president på sitt sista halvår: en lam anka^^

Niklas sa...

Instämmer med "Krister" - När fick centerpartister helt plötsligt legitimitet att kritisera någon annan för svikna ideal? speciellt i frågor som FRA och våldtäkt av medborgarnas privatliv.

Inte för än ni gemensamt röstarn ner Prop. 2010/11:46 kommer jag ha något förtroende för centrare.

Säga vad man vill om sossarna, de vet alla fall hur man flippfloppar och tummar på ideologin med lite stil.

Anders Troberg sa...

Att S röstat som SD i en fråga är inte ett svek per se. Skulle man blankt tvärvägra att rösta med SD i alla frågor så skulle de bara behöva byta till en "anti-linje".

Sättet att hantera SD är att skita i att de existerar, att rösta som om de inte fanns. Sedan kan SD lägga sin röst i vilken vågskål de vill, men ingen byter ståndpunkt på grund av dem.

Markus "LAKE" Berglund sa...

@ Krister och Niklas:

Jag förstår vad ni säger, men jag anser mig ha jäkligt stor rätt att uttrycka mig om svek, trots Centerpartiets agerande. JAG anser mig nämligen inte ha svikit någonting:

http://lakonism.blogspot.com/2010/09/en-sosse-och-en-centerpartist-vi-varnar.html

Tycker ni fortfarande det så får ni gärna gör så, men inte på min blogg. OK?

@manen - japp, hon är en Lame Duck. Men det var nog inte bara hon som sa så heller...

@Anders - Nej, visst beror det lite på flera omständigheter, men som jag förstår det så röstar (s) och (mp) på (sd):s förslag, och d blir det ganska tydligt...

Gunnar Sjölander sa...

Hur var det med kärnkraftsfrågan då? Sveket mot bönderna? Det är ingen slump att Centerpartiet gjorde sitt bästa val mitt under den gröna vågen och blev ett storstadsparti. Jag undrar också hur det känns att ha ett ännu kraftigare stolpskott än Mona som partiledare? :)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag vet inte riktigt vad du syftar på Gunnar. Maud brukar väl ha betydligt högre siffror i förtroendemätningar än vad Mona har (hade)?