lördag, april 17, 2010

"Om man inte har en personlig integritet, vad har man då?"

Piratpartiets vice ordförande, Anna Troberg, intervjuas i tidningen Fokus och citatet i rubriken kommer från den artikeln.

Anna Troberg i Fokus: "Vi kommer att kohandla"

Anna säger också att:
"– Vi sysslar inte med höger- eller vänster-politik. Den uppdelningen kom till i industrisamhället. Nu är vi i informationssamhället och piratpartiet driver informationspolitik."

Läs också Rick Falkvinges debattinlägg i Aftonbladet: Piraterna ny valbomb

Väldigt svulstigt, men i sak har han inte så fel:
"Historien om etablissemangets krig mot The Pirate Bay är en thriller med korruption, grundlagsbrott, mutor och vänskapsskydd. Det var aldrig en juridisk rättegång, utan har alltid varit en politisk. Uppstudsarna ska markeras som fredlösa till varje pris. Rättssäkerhet och grundläggande rättsprinciper sätts genast åt sidan när någon vågar utmana systemet. Därför måste också situationen lösas politiskt. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen, och det mer än någonsin."

Övrigt läsvärt i Fokus:
I fokus finns det en hel del annat som är läsvärt, som alltid.

Martin Ådahl: Illegitim legitimation, om lärarlegitimation
"Paradoxalt nog har denna skråmentalitet gynnat de obehöriga. Som Sveriges ledande skolekonom Jonas Vlachos påpekat har facken lurat sig själva då skolorna anställt fler obehöriga lärare, eftersom de inte kan kräva fast anställning och därmed är lättare att sparka vid behov."

Birger Schlaug: Glömda oheliga allianser  om det politiska minnet.
"Miljöfrågorna var förresten en högerfråga så sent som i slutet av 60-talet. För vänstern var rykande skorstenar och puttrande avgaser en framgångssaga."
Är det inte dags att ta tillbaka miljöfrågan som en "högerfråga" nu då?!

Om prästers sexuella övergrepp: Det sitter i väggarna:
"Katolska kyrkans problem står snarare att finna i strukturen som sådan. Den är världens största och äldsta institution, organiserad efter samma principer som fornkyrkan en gång var. Kyrkans ledare lever bakom höga murar i en skyddad tidsanda präglad av uråldriga hierarkier, mansdominans och ett förakt för moderniteten.
Det har dessutom alltid funnits en kultur av att låta problem stanna inom den egna organisationen och hantera dem internt. Eller, som i många fall, inte alls."
Om "pensionärsskatten": Myten om pensionären

Jag gör som Johan och avslutar detta inlägg med lite musik:

Inga kommentarer: