torsdag, april 15, 2010

Maud "säger" bra saker

Maud Olofsson besökte Adaktusson på TV8 igår och gjorde ett riktigt bra intryck! Det var länge sedan jag blev glad av att se Maud i rutan på riktigt länge. Se inslaget här hos Adaktusson, eller direkt:Bäst i inslaget i programmet tycker jag är intervjun med  Henrik Sjöholm är. Han var ju tidigare anställd som partistrateg/analytiker på Centerpartiet och han har inte tappat skärpan i sina analyser. Maud försöker underkänna delar av Henriks slutsatser, men det klingar lite falskt om man säger så...

Många Centerpartister bloggar om Adaktusson-intervjun: Hanna, Elisabeth, Gustav, Annie, Johan, Helen samt Per. Och så Dick då.

"Slutspurt", eller "sista spurten" för Maud?
Läs också artikeln i Fokus om Centerpartiet: Slutspurt för Olofsson

Ett citat från artikeln:
"Skillnaden jämfört med förra valet är möjligen att partiet då gick in i valrörelsen med fräschör som en ny borgerlig kraft. Ett parti som stod för mer frihet och personlig integritet. Nya liberaler kunde förenas med partiets traditionella kärnväljare.

Sedan svek partiet liberalerna om FRA och en del av kärnväljarna med klartecknet för att ersätta utgången kärnkraft med ny. Maud Olofsson fastnade i Vattenfall, Saab och SAS. Om det nu stämmer att centerpartiets tre statsråd fått mycket gjort så har det inte nått ut"


Bland annat förs Annie Johansson fram som en intressant efterträdare till Maud Olofsson, det är ju fullt möjligt att Maud avgår efter valet. För det är osannolikt att Centerpartiet kommer kunna göra en lika bra spurt som förra valet. Då fick man "de otrogna" liberalerna som väljare och det gav ett tillskott på flera procent-enheter. Många av dessa liberaler kommer inte rösta på Centerpartiet igen.

"Bränt barn skyr elden", som bekant...

4 kommentarer:

Intelliwell sa...

Maud får min röst (ny)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Bra Fredrik! Då är det bara cirka 200.000 röster till som saknas.

;-D

Fredrik Larsson sa...

Helt riktigt ang. de liberala otrogna. jag skulle hellre lägga ner min röst i detta valet än rösta C. Förra gången blev det Fp men dom har också svikit. Kvarstår M som har Ask-katastrofen Beatrice som justitieminister trots att hon borde fått gå.

Resultatet blir lila och så får man hoppas att det räcker och att Alliansen får tillräckligt utan mig så det blir en PP stödd alliansregering med integritetsinriktning.

Chancen är väl 0,5% ungefär men jag har iaf. gjort mitt.

Mvh
Fredrik Larsson

Markus "LAKE" Berglund sa...

(Oj, en Fredrik till i samma tråd!)

Jag tycker du har gjort tillräckligt Fredrik, själv har jag också röstat pirat och om inget omvälvande händer så blir det så även i höst...