onsdag, maj 05, 2010

Antipiratbyrån sköter sig, kanske

Datainspektionens granskning av Antipiratbyrån och IFPI och deras insamling av uppgifter om fildelare har fått ett ok.

DI anser alltså att (från Svd):
"Både Antipiratbyrån och Ifpi följer lagen när de samlar in information om personer som misstänkts fildela upphovsrättsskyddat material på nätet."
"Följer lagen". Den slutsatsen drar alltså Datainspektionen efter en inspektion där APB fick en förvarning om den kommande inspektionen. (Citat från IDG):
"Datainspektionens utredare hade förvarnat Antipiratbyrån och Ifpi om att de skulle genomföra sin granskning. Men Jonas Agnvall ser ingen stor risk att organisationerna därmed tog chansen att ändra rutiner eller dölja information om hur piratjakten går till."
Läs mer:
DI själva, med hela granskningen: Datainspektionen klar med granskning av Antipiratbyrån och Ifpi

Svd: Antipiratbyråns piratjakt granskad

IDG: Datainspektionen: Grönt ljus för Antipiratbyrån

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det är lätt att följa lagen när man skriver den.

IPRED var och är ett ofog som inte hör hemma i Svensk lagstiftning.
Och i stort sätt var IPRED skriven, inte av Svenska folket utan av de organisationer som står bakom IFPI och Antipiratbyrån.
De gjorde samma sak (fast då olagligt) innan IPRED.

Krassman sa...

Hej där LAKE. Har tre frågor till dig som du gärna får svara på. http://krassman-inyourface.blogspot.com/2010/05/ratta-mig-om-jag-har-fel.html

Markus "LAKE" Berglund sa...

Besvarad här Krassman:
Rätta mig om jag har fel!

...enligt order! :-)

Anonym sa...

De har slutat skickat ut brev..Hah, det börjar igen så fort valet har varit.
Det luktar gam över hela rättväsendet, mediabranchen och antipiratbyrån. Tror mig, dom ska sätta dit Piratebay så det visslar om det och efter det dröjer det inte lång tid förrän antipratbyrån, ifpi kommer sätta igång sina utskick igen.

Unknown sa...

APB och Datainspektionen är sedan tidigare knullkompisar, för APB hade först ett olagligt register, men de blev inte dömda för detta, istället gav datainspektionen dem tillstånd att ha ett personregister som även gjorde polisen avundsjuka.

I TPB fall var det annorlunda, för de blev ju gripna när deras verksamhet var laglig, men under tiden servarna var beslagtagna skapades nya lagar som de blev dömda för.

APB får alltid förvarning långt innan en undersökning skall göras, det fick inte TPB, och att APB bara skulle ha 100 IP adresser lagrade är orimligt när de själva ofta talar om att de registrerar stora mängder.

Så vem fan litar på datainspektionen nu för tiden, de är lika köpta av mediaindustrin som Den mutade polisen Jim Keyzer och TPB domaren.

SF sa...

Anonym, inget IPRED mål är avgjort än så de har helt enkelt inte några riktga addresser att skicka sina brev till, att skicka till leverantören som de provat tidigare har de helt enkelt slutat med då leverantörerna ändå bara kastar breven.