söndag, maj 23, 2010

Lakes Länktips

Såhär i sluttampen på helgen kommer några länkar med måste-läsning:

Erik Laakso - Finns det några som erövrar demokratin idag? 

"När Piratpartiet gjorde fildelningen till en valfråga i europaparlamentsvalet så hävdade jag att det var ett misstag sett över tid. Detta grepp som tas nu är ett sätt att komma förbi fildelningen som bärande fråga och väva in det hela till en demokratifråga. Det är snyggt och viktigt gjort av PP.
Vilka övriga partier i och utanför Sveriges riksdag kommer ta kampen för vår demokrati, på allvar in i valrörelsen?"


Svensk Myndighetskontroll följer upp Eriks inlägg - Vem står upp för demokrati och yttrandefrihet?

Mer läsning: Magnihasa - Men jag ville ju inte bli pirat!
"Så med den detaljen i bakhuvudet så tedde sig mina akademiska framtidsplaner något, tja, felriktade. Att hoppas på att gömma sig i elfenbenstornet när stadskontoret dikterar att taggtråd är den nya normen fungerar inte - ingen kommer undan. Det finns ingen frihet när allt du gör ligger till grund för bedömning. Inte ens i ditt eget huvud.
Ibland frågar folk mig varför jag blev pirat. Det enda jag vill är att skrika åt dem - MEN JAG VILLE JU INTE BLI PIRAT! Jag ville ju bli lämnad ifred med mina böcker och mina idéer och mina tankar och mina planer på att revolutionera världen på avstånd"

Jag avslutar med Dexions grymma, men skrämmande realistiska bild av hur det kan bli - Att vara trygg i sin vardag
Han har hängt upp ett block i hallen vid ytterdörren, där jag skriver upp när jag går in och ut och förstås vart jag går. Han ville också, ja krävde faktiskt, att jag skulle byta mobil, till en sådan där med inbyggd GPS så att han alltid kan se var jag är. Vi har också bytt ut Ubuntu på min dator mot Windows som har möjligheten att justera inställningarna så att han kan se vilka jag varit i kontakt med och vad jag gjort – det är någon form av barnsäkerhetsprogram som Windows erbjuder föräldrar, som vi använder.

Läs resten hos Dexion.

2 kommentarer:

Sargoth sa...

Måsteläsning, you say? Jag blir nästan rörd.

Och lite generad över att behöva påpeka att du tycks ha glömt länken. Ehm. En smula.

Markus "LAKE" Berglund sa...

"Jag är inte bara pirat, jag är gnällig också." ;-P


(Fixat!)