onsdag, maj 19, 2010

Rick gör en stabil insats i Radio om The Pirate Bay

Rick Falkvinge gjorde en stabil insats i Studio Ett i P1 idag. Lyssna på debatten mellan Rick och Folkpartisten Christer Nylander:

Studio Ett - Piratpartiet stöder Pirate Bay


En liten synpunkt om Ricks insats bara - Använd inte ordet "Upphovsrättsmaffian", som du gjorde i något inslag jag hörde (dock inte i Studio Ett). Det är väldigt negativt laddat, och vissa är av den åsikten att industrin agerar som en sådan. Men man vinner väldigt sällan några sympatier på att förolämpa sina politiska motståndare.

Debatten i radio handlar så klart om att Piratpartiet nu är internetleverantör åt The Pirate Bay. det har stått lite i media om det på sistone... :-)
SR,SR2, Svt1, Svt2, DN, SvD, Aftonbladet, tv4, Journalisten, Ny teknik, Nyheter 24, HD, NT, ars technica, Expressen, feber.se, Sweclockers, torrentfreak, slashdot

(Lista snodd från Stefan)

Ett litet lästips när jag ändå är igång:
Lena Ek, Centerpartiets Europaparlamentariker som skriver om samma sak om Hax och Christian Engström - EU:s nya Digitala Agenda.

Lena Ek - En Digital Agenda för Europa

Lena skriver bland annat:
"Agendan visar att Internet och ny teknik är en nyckel till jobb och tillväxt i framtiden. Den inger förtroende att EU under hennes ledning ska kunna skydda medborgarnas rättigheter på Internet, samtidigt som vår ekonomi anpassas till en digitaliserad värld.

Bland annat lovar Kroes att hon ska presentera ett konkret förslag med regler för gemensamma immateriella rättigheter och upphovsrätt i hela Europa. Det behövs verkligen. Idag måste ett svenskt företag som vill förmedla musik och filmer till Europas medborgare över nätet förhandla med 27 olika företag i lika många länder. Och detta för varje enskilt verk!"
Det andra stycket inger inte förtroende hos mig, tyvärr. Tur att vi har PP på plats i parlamentet som kan hjälpa Lena Ek och andra liberaler att bena ut alla konstigheter i "agendan".

3 kommentarer:

jeffer sa...

Håller med - Rick gjorde riktigt bra ifrån sig!

Bra röst, engagerad och övertygande.

Folkpartisten var fumlig, legalistisk och partisk för särintressen. Helt klart att han står för en extrem upphovsrätt. Där är PP enda seriösa motvikten.

Anonym sa...

"Upphovsrättsockupanterna" säger samma sak men låter bättre... :-)

Markus "LAKE" Berglund sa...

"Upphovsrättsockupanterna", även om det låter något bättre, har precis samma brister - den nedvärderande och föraktfulla tonen, som man inte bör använda i en debatt, eller en diskussion.

Precis som man inte bör kalla Alliansen för "Terrornätverk". Sådant hör inte hemma där och riskerar bara att slå tillbaka mot en själv.

http://www.facebook.com/TerrornatverketAlliansen

Men tack för era kommentarer, båda två!