tisdag, mars 06, 2012

Datalagringen - debattartiklar från CUF, CS samt UP

Idag har det publicerats debattartiklar i både Expressen och Upsala nya Tidning:

CUF:s förbundsstyrelse i Expressen - Stå upp för Centern i riksdagen
"Vår egen grundlag och europakonventionen om de mänskliga rättigheterna måste gå före, oavsett vilka överenskommelser Sverige ingått i fråga om direktivet. Det finns gränser för vilken makt vi kan låta EU ta sig över de mänskliga rättigheterna, och det är dags att vi markerar var den gränsen går. Detta måste våra riksdagsledamöter stå upp för."

CUF + Ung Pirat i UNT - Finns modet att stå upp för vår frihet?
"Men, det handlar inte främst om kronor och ören, utan om frihet. Om friheten att kunna vägra vara med i statens förnedringstelevision. Vi vet inte hur det är med resten av svenska folket men vi är inte särskilt sugna på att betala för att bli övervakade. Vi kan däremot tänka oss att betala för rätten att inte bli det. Vi vill inte tvingas bli ofrivilliga deltagare i statens egen dokusåpa och vädjar därför till Sveriges riksdagsledamöter att rösta nej till detta förslag. Vi hoppas att det finns många som har modet att stå upp för vår integritet och för vår frihet."
Läs Gustav Nipes (UP) egna kommentar om debattartikeln.

Frihetssmedjan kommenterar - CUF och Centerstudenter: Vi kommer inte stödja kandidater som röstar ja till Datalagringsdirektivet
"Den närmaste tiden kommer vi att få se om Centerpartiet väljer att stå upp för sin egen politik och följa det klara beslut som partistämman fattade för ett halvår sedan. Gör de inte det kommer de att få en svekdebatt på halsen, sannolikt tappa ytterligare i opinionen och därmed hamna under fyraprocentspärren, samt få en riksdagsgrupp som ungdomsförbundet vill få utbytt. Ett parti som redan har svårt att locka unga människor och i undersökning efter undersökning ligger runt fyra procent kommer att ha svårt att överleva det scenariot."
Den nystartade organisationen New Renaissance har också skrivit ett inlägg med en den statistik, som visar på hur "effektivt" DLD har varit, bland annat i Tyskland.

New Renaissance - Dags att utvärdera datalagringsdirektivet, när kommissionen inte vet

Riksdagsledamoten Staffan Danielsson verkar dock inte avskräckt utan tycker det är en självklarhet att rösta ja, eftersom EU nu kräver det.

Läs mer
Henrik Aklexandersson har också skrivit om vad som händer med DLD i EU. Kort sagt så har EU-kommisionen inte gjort någon utvärdering av sitt eget direktiv, trots att detta är ett krav.

HAX - EU-Kommissionen pressad om datalagringen
även
Christian Engström - Commission should investigate all options as regards Data Retention

Läs också ledaren i DN om att våra politiker inte längre verkar kunna föra en vettig argumentation om alla dessa integritetskränkande  förslag som sköljer över oss, utan argumentationen är mer på nivån:
"─ Men tänk på barnen!"

Ledare i DN - Mål utan debatt om medel

2 kommentarer:

manen sa...

"Dataltagingen"

Datalagringen tror jag nog är vad du vill det ska stå ;)

jävla starkt av CUF att gå ihop med UP med en debattartikel om dld, antar att det inte är lika bråttom för reinfeldt att få igenom denna jämfört med fra-lagen för 4 år sedan ;)

manen sa...

"Precis som med FRA-lagen hotar Moderaterna med regeringskris om de inte får sin vilja igenom och även riksdagsledamöterna är livrädda för att regeringen ska förlora en votering."

typiskt dramaqueen-beteende från moderaternas sida alltså, kan reinfeldts ministär vara den mest diviga vi haft i vårt land?