söndag, mars 01, 2009

Kampanjen mot FRA organiserad - men resten då?

Enligt en artikel i DN idag organiserades kampanjen mot FRA-lagen av PR-byråer och andra utomstående, som "styrde" alla bloggare och andra gräsrötter att riva upp förslaget.

Visst finns det spår av sanning i texten, dock har jag väldigt svårt att se hur jag och alla andra tusentals bloggar kunde styras och kontrolleras av några få PR-byråer. Jag känner själv Henrik Alexandersson och kan intyga att hans engagemang för personlig integritet är äkta och inget som är beställd av någon PR-nisse. De flesta "fakta" i artikeln är dessutom kända sedan tidigare.

Min privata analys är istället att FRA-motståndet grundade sig hos frihetskämpar, såsom Frihetsfronten samt hos IT-vana människor som ungdomar (som David också skriver), men att PR-byråer och annat mer kommunikativt folk anslöt till uppropet och med sin kompetens hjälpt till att sprida "upproret".

FRA-motståndet var MASSIVT!
FRA-motståndet var massivt. Folk från alla yrkesgrupper engagerade sig, även journalister och PR-anställda. Sidan HejFRA.se exemeplvis, skapades av byrån Starring, som jobbar mer med Flash-programering än PR, men det är bara ett exempel. Otaliga var de journalister som också engagerade sig, synd bara att det kom för sent...

Tillägg: Att PR-byråer engagerar sig är inte så egendomligt eftersom många av byråerna har politiska intressen. Detta kan bero på att det är många politiker som rekryterats till byråer. (Exempel) Så de byråer som engagerat sig har nog gjort det delvis beroende på at de är engagerade, men självklart kan även vissa ha "uppdrag". Det förtar dock inte alla de gräsrötter som engagerat sig för att försvara våra grundläggande demokratiska rättigheter!

ACTA och Ipred har mer ekonomiska intressen!
Det vore mycket intressantare om Dagens Nyheter istället kunde göra en rejäl granskning av alla de ekonomiska intressena som ligger bakom Ipred och ACTA istället. Där borde det finnas mycket skit att gräva fram. Vi har en gren av industri som kämpar för sin överlevnad och som fullständligt skiter i de grundläggande demokratiska spelregler som vi har i Sverige. Det är värt en granskning om nåt!

Läs även: Johanna, Erik Hultin, DeepEd, Patrik Öhman, Rick Falkvinge, Drottningsylt, Jens O, Gay Globertrotter, Framtidstanken, Dick, Amanda Brihed, Opassande, Mary.Avsluta med den bitande satiren hos Badland hyena.

Men som vanligt bör du ju läsa alla dessa personers bloggar med en nypa salt. Sannolikt är vi alla betalda av någon hemlig lobbyorganisation att sitta och skriva om mänskliga rättigehter en söndagmorgon! */slut sarkasm/

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, man blir både trött och förbannad på DNs o etablissemangets syn på politik och engagemang.
Att de lånar sig till en sådan smörja.
Beklämmande.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/03/om-bloggande-eller-hur-dn-missat-att.html

Gun Svensson sa...

Frågor till mig själv blev Varför detta och varför just nu och resultatet av det tankearbetet blev en bloggpost både hos Norrtelje Tidning och i min vanliga blogg - här en länk till NT-bloggen, där finns en länk till den andra bloggen.
Drygt 20 procent osäkra väljare i DN:s mätning, den högsta andelen under hela valperioden, tror jag har haft viss inverkan.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag är ruggigt imponerad att du orkar bolla två bloggar som du gör Gun. Och skriver olika inlägg på de båda. Vissa andra gör inte det Host*Krassman*host. :-D