fredag, maj 15, 2009

Uppsalahem försöker kommunicera

Denna anslagstavla mötte mig i min trappuppgång häromdagen. Det känns som att Uppsalahem försöker berätta något för mig...

Kanske ett vettigt RSS-flöde, indelat på regioner/områden vore ett bra komplement till alla lappar? Målgruppen för ett sådant flöde skulle ju bli ganska stor, typ alla boenden i Uppsalahems 12.500 lägenheter.

I dagsläget har Uppsalahem en hemsida med "viktig information för hyresgäster", men hur många går in där dagligen och kollar om något viktigt har hänt?

Men att enbart kommunicera via papper, är ganska gammalmodigt, så Uppsalahem behöver fräscha upp sin kommunikation ganska många snäpp för att inte tappa trovärdighet.

(Ps, de två färgade papperna nere i högra hörnet är med Hyresgästföreningen som avsändare, resten är sådant som Uppslahem satt upp den senaste två veckorsperioden.)

2 kommentarer:

Emma Welander, Uppsalahem AB sa...

Hej Markus,

Trapphuslapparna är ett sätt att informera (men när trapphustavlorna ser ut som i ditt trapphus tar tyvärr budskapen ut varandra), men dessa bör gärna kompletteras med ny teknik. Idag finns nya vägar att informera genom och för de människor som har tillgång och behärskar tekniken bör t ex RSS-flöden introduceras. Jag håller med dig.

Glädjande nog kan jag meddela att ny teknik är på gång inom Uppsalahem. Vi ser över nya möjligheter att kunna erbjuda våra hyresgäster flera olika "nya" kanaler för den information man önskar, och RSS-flöde är en av åtgärderna på vår lista. Så håll ögon och öron öppen och kom gärna med fler tips och idéer på hur du skulle vilja ha viktiga meddelanden!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för ditt svar Emma!

Jag ser fram emot era "nyheter", otåligt. :-)