lördag, maj 16, 2009

Vilka är kvar i Centerpartiet då?

Självklart har inte alla medlemmar i Centerpartiet lämnat, som vissa verkar har fått intrycket av efter mitt inlägg för ett par dagar sedan - Nu ger Centerpartiets talespersoner upp, en efter en.

Det jag försökte visa var att om många tongivande figurer, "pratare" försvinner, så drabbar det partiet och i förlängningen hela alliansen, mycket negativt. Jan kan ju bare exemplifiera med den frekventa bloggkommentatorn "Tor" skriver i kommentarerna på det inlägget just att:
"Jag röstade på centern i förra valet mycket på grund av pratarna på nätet. Nu läser man dock mest (välförtjänt) kritik mot centerns inställning i integritetsfrågor. Så detsamma gäller även på nätet.
Utvecklingen är mycket tråkig. Inte minst som centern har haft en så bra nätnärvaro och det är det som kommer att spela allt större roll framöver."
Vi är flera som väntar på din egen blogg Tor. ;-)

Mattias Svensson bloggar på Magasinet Neos hemsida - Centern har baksmälla - och följer där upp mitt inlägg. Bland annat skriver han som centerstämman:
"Det som hade kunnat bli en liberal nytändning blev istället en övning i att betyga lojalitet (med regeringen) framför integritet (i sak)."
Mattias nämner också Hanna Wagenius som skriver om Erik Hultins beslut att stanna kvar i Centerparitet och kämpa vidare.
Hannas inlägg: Hultin har en integritet som fler skulle behöva
Eriks inlägg: Hur fan tänker jag egentligen?

Citat från Eriks inlägg (missa inte att läsa kommentarerna):
"Jag har nämligen slutgiltigt bestämt mig för att fortsätta i in strävan att styra upp center-bussen ur det dyiga integritetsdiket. Det kan inte förnekas att vi faktiskt fick ett tämligen stort stöd för yrkandet att riva upp FRA-lagen, och endast ev. högre makter vet hur det hade gått om vi hade fått en fullfjädrad debatt i frågan. Som det blev nu så kan man tyvärr inte se det som annat än att ett demokratiskt underskott visade upp sin allra fulaste nuna."
Vad blev det av de andra då?
Vad hände/händer med Bloggen Bent, Dexion och Mikael Elmlund då? Mikael har blivit Pirat, inte så oväntat, medans både Sophia och Bent tidigare deklarerat att de sätter liberalismen för högt på sina dagordningar för att de ska kunna stödja ett parti som mycket väl kan rösta med Vänsterpartisterna i riksdagen. Men de är i alla fall relativt produktiva alla tre och jag kommer fortsätta följa deras bloggar med spänning.

Bloggen Bent har bland annat skivit - Till försvar för Centerpartiet
Elmlund frågar sig "Vart ska en liberal väljare ta vägen nu för tiden?", och kommer ut som pirat.
Dexion bloggar också vidare om politik.

Det finns ju också flertalet vettiga Centerpartister i högsta ledningen, Lena Ek är en av dem. I Svenska dagbladet är hon citerad:
"Det ska finnas rättigheter och skyldigheter på internet också. Självklart. Men det är nästan omöjligt att fullfölja sina studier om man inte har tillgång till Sunet idag.... Det är en samhällsnyttig funktion."
Även jag kommer fortsätta i partiet, i alla fall så länge. CenterUppropet.se ska återstarta och vi får se vart det leder. Centerpartiets ledning behöver lära sig en läxa - "följ partiprogrammet, annars straffar väljarna dig" och den näsbrännan kommer sannolikt i EU-valet. Hur partiledningen agerar efter det kommer spela stor roll...

Tillägg - för att ge någon typ av svar på frågan i rubriken kan jag hänvisa till Centerbloggar. En ganska intressant sida, för alla som är lite intresserade av Centerpolitik:
www.centerbloggar.se/

Inga kommentarer: