fredag, oktober 23, 2009

GråSosse-zombies i Radio

Kulturradion Kino hade ikväll ett enormt roligt inslag. Hela programmets tema var Zombies och det jag skrattade åt var en önskelista över "Zombiefilmer jag skulle vilja se" av en reporter (uppfattade inte namnet och det står inget på hemsidan om inslaget).

Bland annat önskade reportern att få se en film baserad på - Zombies i Sovjetunionen och med andra gamla diktatorer som Cameos. Både Lenin och Stalin har ju mumifierats och bevarats för eftervärlden. Det är väl fullt möjligt att de skulle kunna bli odöda? Kim Il Sung, Nordkoreas sedan länge avlidne ledare är ju fortfarande president och ligger därför också bra till att få en roll i filmen.

Det andra önskemålet var - Inde-Zombies från Södermalm.

Avslutningen var dock det bästa - FolkhemsGråSosses-Zombies. Att gamla Socialdemokratiska ombudsmän skulle kravla sig upp ur sina gravar för att marchera iväg mot Harpsund, skanderande "det var bättre förr". Och där ge sig på regeringen Reinfeldt som barrikaderat sig. "Gamla arbetarpartiet mot nya", "klass mot klass", "sista striden det är". Lysande humor.

Lyssna på hela programmet så fort det dyker upp på Sveriges Radios hemsida:

Kino 23 oktober - Bland levande döda

Kino tipsar också om: Mera zombies i radion!

Inga kommentarer: