fredag, oktober 09, 2009

5 dagar kvar, men ge inte upp - demonstrera på lördag!

Det är lätt att känna sig uppgiven, när röster från tusentals medborgare ignoreras av våra riksdagspolitiker. Men det är bara dumt at ge upp. Det enda vi kan göra som medborgare är att fortsätta informera våra politiker om att vi inte gillar utvecklingen.

Ett sätt att göra det på är att demonstrera på lördag. Jag tänker göra det i Stockholm, på Medborgarplatsen 11:45-12:45.

Mikael Nilsson, på MiNimialiteter räknar ner:
8 dagar kvar - om teknikneutralitet och "reglering"
7 dagar kvar - om kontrollfunktioner
6 dagar kvar - om domstolen

Även Farmor Gun räknar ner: Sju dagar kvar som fullvärdig medborgare.

Mark Klamberg tipsar om bra artiklar från traditionella media. Läs!

Rick Falkvinge, Opassande-Emma och Leo har också räknat ner.

Anders Widén undrar "Vad döljer regeringen om FRA?"

Anders Widén har också skrivit mer om Alliansen och Centerpartiet i sitt inlägg:
Trångsyntheten ställd mot behovet att öppna världen
"Centern och folkpartiet förtvinar eftersom ren och skär makthunger driver deras toppar att i alla lägen samarbeta med moderaterna.
Allt för att hålla ihop Alliansen.
Allt för att kunna påstå sig vara regeringsduglig."
vidare:
"Man vill och lagstiftar på fullt allvar så att man ska kunna avlyssna hela befolkningen. Man vill föra register över bögar, politisk tillhörighet, trostillhörighet, särskilt om de skriver Allah i sina mejl, antar jag."
Men då träder Centerpartiets partisekreterare, Anders Flanking fram och stoppar det hela. Eller snarare så agerar han i Göteborgs kommunfullmäktige och kräver där: "konsekvensanalyser utifrån ett integritetsperspektiv" och "integritetsskyddsansvariga".

Varför bara i Göteborg för Anders? Varför inte i riksdagen? Du kan minsann påverka riksdagsarbete också, om du bara brydde dig,,,,

Kort sagt så blir bara bilden av Centerpartiet mer och mer splittrat. Man tvingar igenom rent integritetsfientlig lag på riksdagsnivå om några dagar, samtidigt som man sitter och pillar med detaljer på lokal nivå. Det är dags att lyfta blicken lite nu, innan det är för sent!

1 kommentar:

Gun Svensson sa...

Skönt se att du fortfarande håller i. Kul detta med Anders Flanking - det är hans tolkning av subsidiaritetsprincipen - folket nere på lokal nivå ska inte tro annat än att deras integritet är skyddad, men tänk om eller när de upptäcker hur det egentligen är.