onsdag, oktober 14, 2009

Idag ska Riksdagen tvinga igenom en lag de inte fattar!

FRA-lagen ska beslutas om i riksdagen idag. Tyvärr visar Svenska Dagbladet idag att riksdagsledamöterna inte har koll på vad de ska rösta om. Och de har bara tillfrågat de som ska vara mest insatta i riksdagen, försvarsutskottets ledamöter. Totalt kunde 4 av 17 svara på alla Svenska Dagbladets frågor.

Svenska Dagbladet: Kunskapen om FRA brister

Om vi antar att det faktiskt är så att försvarsutskottets ledamöter, som ska förbereda och lämna förslag på frågorna, är mest insatta i riksdagen, så är det alltså fyra av 349 ledamöter som vet vad de ska fatta beslut om idag! Och så gnäller de på att vi kritiker inte fattar, skrattretande!

Hade jag haft så dålig koll hade jag fått sparken för länge sedan!

Läs om den stora okunnigheten och gå till riksdagen idag 14:30 för att uppmana dem en sista gång att inte rösta på saker de inte kan något om:

Läs mer:
Mark Klamberg: Blind riksdag

Oscar Fredriksson:
Ideologiskt felaktigt med massövervakning

Oscar Swartz:
FRA: Riksdagsmännen som skall avlyssnas

Henrik Alexandersson
: FRA - dagen Noll

Johan Westerholm: Om dagens nagelbitare och spontana applåder
Citat:
"Idag kommer vi i alla fall se en kader av Alliansens självutnämnda samveten, integritetsvakthundar och frihetsivrare som med krökta ryggar under partipiskornas vinande sannolikt utan någon större glädje kommer att gå till voteringen.

Men det är väl det som dom sålt sin själ, sin självrespekt och övertygelse för en gång i tiden. För länge sedan. Undrar vad dom tänker och känner när dom ser sig själva i spegeln. "
Mikael Nilsson: FRA-lagen: 1 dag kvar - ska det gå till så här i riksdagen?


Gör som Camilla - lägg ner er röst idag om ni kallar er liberaler, allt annat är otänkbart!

Uppdatering: Jag gjorde SvD:s lilla Quiz om FRA och spikade den, såklart. Ganska lätta frågor. Att försvarsutskottets ledamöter inte gjorde det gör mig nu inte bara orolig utan också arg och uppgiven!

1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

@Peter Ingestad, tack för din kommentar, men håll dig till ämnet.