tisdag, augusti 10, 2010

"Hur ska det gå för feminister och pirater?"

Rubriken har jag hämtat från dagens UNT, där ledaren funderar över hur det ska gå för de tre partier som än så länge står utanför riksdagen:

Upsala Nya Tidning: Hur ska det gå för feminister och pirater?

Om Piratpartiets vågmästrarstrategi skriver ledaren:
"Det måste betraktas som en motreaktion till den livaktiga blockpolitiken att ett parti kan agera så ansvarslöst utan att straffas av väljarna, men möjligtvis är agerandet en anledning till att PP inte gör speciellt bra ifrån sig i opinionsmätningarna. Många, inte minst moderater, muttrar om att de önskade att deras parti antog PP:s åsikter om integritet och kultur, men när de står framför valurnorna är även andra frågor viktiga, och man förblir moderat. Det sägs vara den insikten som förändrade Sverigedemokraterna från ett enfrågeparti mot invandring till att lansera åsikter även i andra frågor."
Vi får se om de får rätt. Piratpartiet har i dagsläget inte väljarbasen för att kunna missa hälften av sina potentiella röster, så det är inte aktuellt att "bredda sig".

Andra som också skriver om Piratpolitik, och då mest om Ricks famösa uttalande om barnpornografi:

Magnus Bråth uppmanar Piratpartisterna att sätta fart nu: Vad ska Piratpartiet göra nu?
"De frågor Piratpartiet lyfter in på dagordningen kräver att piratpartiet biter ihop och ser till att knäcka 4% – så pass viktiga är dom. Piratpartister som inte inser det kan väl skita i att slita då men dom som faktiskt inser att Piratpartiet har en mycket viktig roll att fylla under nästa mandatperiod behöver ruska av sig det här och sätta igång."
Erik Laakso skriver att; Piratpartiet förtjänar fortfarande kamrat 2,5%

"Först och främst så vill jag klart deklarera att Piratpartiets kamp för rätten till personlig integritet även i den digitala verkligheten är en demokratifråga som har ett allvar som få frågor idag kan mäta sig med. Piratpartiets kamp för värnandet av demokratins fri- och rättigheter gör dem unika i svensk samhällsdebatt och frågorna är livsviktiga för vår framtid som demokrati och rättsstat. Därför är det fortfarande superviktigt att de frågor som Piratpartiet i grunden drivs utav, ska fortsätta drivas och att de ska drivas i riksdagen."
Nicklas Strand fortsätter sina funderingar kring Piratpartiet: Piratpolitik, röstinvestering och fotboll och kommer med väldigt många goda råd om hur man bör bedriva partipolitiskt arbete i Sverige idag. Något som är användbart för fler partier än Piratpartiet att lyssna till:
"Självklart – ingen förväntar sig att PP ska vara lika märkligt flata som Folkpartiet som i sin tur går till val på ett burkaförbud, som klart influerats av SDs framgångar respektive ett förslag om att föräldrar ska vara i skolan och ta hand om sina stökiga ungar vilket är ett förslag som blundar och förenklar verkligheten in absurdum. Det är lika galen valtaktik.
[...]
Det är något som många i den här diskussionen behöver inse. Politik är inte bara engagemang och att springa så fort som möjligt mot målet utan att smart använda sitt lag och förvalta bollen för att med rätt tajming kunna göra mål. Om forwarden inte gör mål, eller om coachen inte lyckas med att inspirera, ge rätt taktisk information och i realtid ge stöd åt besluten på planen så bör de bytas ut.
Är det egentligen så svårt att förstå?"
Lyssna och gör om gör rätt!

Dagens sista länktips kommer från bloggen för Järfälla folkbibliotek: Om barnporrdomen
"Frågorna blir snabbt väldigt många. Hur kan man bli dömd för ett brott som begås i en fiktiv värld? När ska de som skapar och ställer sig bakom dessa vansinniga morallagar lära sig skilja mellan fiktion och verklighet?

Men kanske ändå – och det här är det viktigaste av allt: När diskussionen förs huruvida manga är barnporr eller inte så kränks otaliga barn dagligen och får sina liv förstörda för all framtid – på riktigt. Just därför blir denna dom än värre, därför att den tvingar barnporrfrågan ner till en absurd bottennivå som inte ens borde existera, än mindre uppta vår tankekraft."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag anser att PP maaste minska avstaandet till 4% foer just nu aer SD det enda folk saetter hoppet till pga att de tagit sig runt detta. De aer som vanligt grundlurade.

SD aer ytterligare ett storebrorparti.

PP har dragit Oevervakningsdiskussionen i smutsen ocksaa. Djaevligt dumt. Det verkar naestan vara en medveten plan. Ja saa djaevla dumt aer det att det naestan inte kan finnas en annan baettre foerklaring.

Det enda hoppet som finns aer en bred valsamverkan av smaapartier.

Aktiv Demokrati har insett detta. Daerfoer gaar min roest dit.

MrPerfect72

deeped sa...

Tackar för goda recensionen!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack själv för dina goda råd Nicklas! :-)

@MrPerfect72 - Aktiv Demokrati är ett spännande parti, men jag är lite skeptisk till om ständiga omröstningar är det bästa sättet att få "rätt" beslut i riksdagen. Precis som jag inte tror att folkomröstningar inte är bästa instrumentet för demokrati.

Men tack för din kommentar!