måndag, augusti 30, 2010

Svante Weyler: "Var är Piratpartiet när man behöver dem?"

Svante Weyler pratar i morgonens krönika om Google Street View, ansiktsigenkänning, geotagging och andra tekniskt drivna integritetsintrång som har väckt debatt på många ställen, men inte så mycket i Sverige.

P1 Morgon - Krönika av Svante Weyler
"Själv ryser jag en smula och känner att jag kanske borde ha börjat rysa för länge sedan. Om det hade varit Stockholms Stad som hade åkt runt med de där bilarna och fotat oss, eller rentav staten, då är jag övertygad om att det också här hade förts en politisk debatt om saken.

En fråga alltså för valrörelsen? Nej, det vore att begära för mycket. Men för Piratpartiet? Var är de där piraterna när man för en gångs skull verkligen behöver dem till annat än att slippa betala för musiken?"

Det är nog svårt att få en "replik" på en radiokrönika, men det är kanske lättare att få in integritetsfrågorna i P1 Morgon såhär i efterhand? Kanske värt att testa...

2 kommentarer:

Viktualiebrodern sa...

Och var är Svante Weyler när han för en gångs skull behövs för att avliva gamla fördomar?

"Slippa betala för musiken"... Suck.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du kan gnälla på Svante och alla andra så mycket du vill, men tror det är den enda åsikt PP har, så är det väl bara att skicka ett e-post till honom, skriva ett blogginlägg extra och dela ut lite fler flygblad...

:-)