tisdag, augusti 17, 2010

Har du "fel" åsikt ser sossarna och LO till att du får sparken!

Igår var dagens nyhet att de två unga kvinnor som kommenterat politiska tal, ur retoriskt perspektiv, på TV4 respektive Svenska Dagbladet, har fått sparken. Båda har haft kopplingar till Folkpartiet. Per Pettersson skriver bra om det.

Igår var Björn Fridén på bloggen Alliansfritt Sverige som hade grävt upp nyheten och på så sätt spred det sig i medierna.

Idag kommer det fram att LO har gett sångerskan Linda Bentzing sparken från ett planerat jobb, eftesom hon också jobbar åt Centerpartiet på deras planerade allsånger i september.

I Expressen skriver Lina Bengtzing själv - Diskriminering är inte okej, Wanja
"I min almanacka är giget för LO den fjärde september struket. Jag tror bestämt att det är ett nytt på ingång. Och de nya arrangörerna har inte frågat mig vilket politiskt parti jag sympatiserar med. Är det inte precis så det alltid borde vara, Wanja Lundby-Wedin?"
Jag vet inte heller, vad tycker egentligen LO? Måste man rösta "inom familjen" för att få underhålla på LOS:s fester? Eller måste man kanske till och med ha partibok? Och hur är det med serveringspersonal på nämnda LO-fester? Taxipersonal som skjutsar parti- och facktoppar hem på kvällen efter middagen? Var tänker LO dra gränsen för åsiktsregistreringen och åsiktskontrollen?

Tokmoderatern Fredrik skriver vasst: När man vill tysta de som råkar tycka fel - Del 2
"Jag blir lite skrämd av det vi nu ser, där Wanjas gäng stoppar artister som "tycker fel" och där enbart troende rödingar släpps fram. Det är ingen vacker syn, det är en syn som visar på desperation, på en tilltagande förföljelsemani - det är bilden av ett parti och en rörelse som gärna hyllar mångfalden i ord men som jobbar åt ett annat håll..."
Mary skriver också - Linda Bengtzing röstar fel och tappar jobb... Fy LO

Det hela påminner om den affären förra året när Jonas Bergling, en av Piratpartiets företrädare i Örebro fick gå från sitt jobb på EDB för att han deltagit i en chatt på Nerikes Allehanda :s hemsida. (SvD, E24, jag nämnde det också)

Så rösta gärna på det du vill, men håll tyst om det så ingen från LO eller sossarna får veta det. Ok?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att konturerna i det rödgröna kommunistsamhället nu framträder i all sin tydlighet. Där åsiktsregistrering och partibok hör till ordningen för dagen. Föreställ er sedan Bodström (farsan till FRA-lagen) vid styret så är bilden av Orwells kontrollsamhälle 1984 en verklighet. Som i alla diktaturer är man livrädda för det fria ordet och att folk fritt byter åsikter på ett Internet utom kontroll, för man vill ha tolkningsföreträde till alla händelser i samhället. Precis som det var förut i sosse-Sverige på Palmes tid.

Bengt Svensson sa...

Det behövs ett tillägg i IPRED-lagen som tvingar kunder att anlita underhållare.

Hur skall artister annars få betalt?

Markus "LAKE" Berglund sa...

Haha, det vore nåt Bengt. Håll tyst om det bara, annars kommer det nog en sån lag snart...

;-)

Nicklas Eriksson sa...

Åter samma tröttsamma gnällande och tjåstande från er borgare. Hur jävla troligt är det att ni skulle engagera Mikael Wiehe för ett gig? Nej tänkte väl det...

Micke sa...

Är det verkligen så orimligt att någon som kampanjar för C inte är välkommen hos LO?

Och i annat fall, när får vi se Marit Bergman eller Moneybrother spela hos Timbro eller Svenskt Näringsliv?

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag lyssna själv gärna på Moneybrother, så jag skulle inte misstycka ett ögonblick...

Micke sa...

Men tror du på allvar att Timbro eller Svenskt Näringsliv skulle hyra in Moneybrother eller Marit Bergman (eller någon annan artist med tydlig vänsterkoppling) till något av deras arrangemang?
Eller skulle det välja andra mer "neutrala" artister?

Annika sa...

Inga problem Micke. Marit Bergman och Mikael Wiehe är så vänsterprogrammerade att de aldrig skulle tacka ja. De, till skillnad mot Linda Bengtzing, kan inte skilja på sitt yrkesliv och politisk åsikt. (Och att det sedan tydligen är ett garanterat sömnpiller att anlita Bergman, som sossarna gjorde, är ju en helt annan historia ...)