söndag, augusti 15, 2010

Piraterna syns allt oftare i UNT

Upsala Nya Tidning skriver allt oftare om informationspolitiska frågor. Det är uppmärksamt av ledarsidan att notera en av de frågor som verkligen är avvikande i årets val. Nästan alla andra frågor är desamma som alltid, och skillnaden mellan blocken är ju relativt liten, vad det gäller just "Vård, skola omsorg".

I alla fall så skriver Ledarsidan i UNT idag om FRA-debatten i sin serie "Skiljelinjer", del 5 av 7. Slutsatsen är att "S och M var egentligen ense" om FRA-lagen. Karl Rydå skriver att skillnaden i många fall (inte bara FRA-lagen) inte ligger mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, utan snarare mellan de två stora (S & M) och de fem små partierna. Och det har han rätt i.

Karl säger att en hel del Folkpartister och Centerpartister tvekade inför omröstningen, men han nämner dock aldrig Piratpartiet vid namn, vilket är lite udda, då det delvis var på grund av Piratpartiet som motståndet växte sig så starkt.

Krönikören Jake Sjödin väjer dock inte för att nämna Piratpartiet. Han skriver om partiet när han försöker fastslå vilken politisk inriktning hans nya katt har. Katten som för övrigt inte får heta Pilsner, och Jack konstaterar skämtsamt:
"Slutligen tror jag att han politiskt är piratpartist. Varje morgon hoppar han upp till mig vid frukostbordet och ägnar hela morgonen åt fildelning."

Tyvärr finns ingen av texterna online för länkning. Det finns en chans att ledartexten dyker upp på denna sida under dagen, men jag är långt ifrån säker...

2 kommentarer:

frekar06 sa...

Ja det är synd att texterna inte finns på Internet. Skärpning UNT!!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Visst är det trist. Krönikörerna kan jag har viss förståelse för, det är faktiskt ett mervärde som jag är beredd att betala extra för att få tillgång till. Aftonbladet hade det så också väldigt länge, de tog bort paywallen på krönikorna för något år sedan.

Men ledarartiklarna? Är inte målet med UNT är ju att göra reklam för liberalismen och motverka "förbudistisk, frireligiös eller socialdemokratisk anda".

Och det är ju det ledarsidan gör, så varför sprider inte tidningen ledarsidan mer?