lördag, juni 27, 2009

Fler liberaler måste skaffa insikt om övervakningssamhället

Centerpartiets ungdomsförbunds styrelse skriver på Newsmill att: "Centern måste återvinna integritetsfrågorna" på Newsmill:
"Integritetsfrågorna är en stoppkloss framför Centerpartiets fortsatta förnyelsearbete och våra möjligheter att få utökat förtroende av väljarna. Vi har fortfarande en enorm potential att bli ett stort frihetligt parti – som värnar om integritet, frihet, företagande och klimatet. Det är våra idéer som människor söker efter, men som man inte hittar i vår sakpolitik."
Läs också Mårtensson - CUF ryter, hoppas centern lyssnar
"Centern måste återvinna integritetsfrågorna. Jag håller med till 100%. Om inte centern gör det nu är risken stor för ett nytt valfiasko 2010."
Detta kämpoar också vi i CenterUppropet för, när vi uppmanar Centerpartister att IntegritetsCertifiera sig.

Folkpartiet har också förlorat många väljare

Folkpartiet har nu presenterat en valanalys för Europavalet. De konstaterar att de hade "Starka kandidater och tydligt budskap". Dock fick partiet färre röster bland ungdomar, inte helt oväntat. Partisekreteraren Erik Ullenhag konstaterar att:
"Den spontana slutsatsen är att vi misslyckades med att nå uti diskussionen om frihet på internet."
Med tanke på att folkpartiet under den senaste mandatperioden tagit ställning för FRA:s signalspaning i kabel, IPRED och teledatalagringen, så är det nog en jäkla tur att FP inte nått ut till ungdomarna mer med detta!

:-)

Läs också Mikael Ståldal om Folkpartiets valanalys.

Inga kommentarer: