torsdag, juni 24, 2010

Mona förlorar i höst oavsett vad som händer

Mona Sahlin kommer att förlora i höstens val, oavsett vilken regering som tillträder. Svenska folket har inte förtroende för henne kort sagt. Även om det vore kul med en kvinnlig statsminister, så tror jag inte det vore ett bra argument att rösta på Mona med det som främsta argument...


Fokus: Därför kollapsar Sahlin

"Så hände det till slut, det som opinionsanalytikerna, statsvetare, till och med många högt uppsatta socialdemokrater, förutspått: Mona Sahlins sammanbrott. Länge gick partimätningarna på tvärsen mot förtroendesiffrorna, där statsminister Fredrik Reinfeldt  dominerade. Nu pekar varje ny mätning mot alliansseger."

Peppe Engberg: Svanberg, Schlingmann, Sahlin och Förtroendet

"Som politiker ingav Mona Sahlin länge förtroende. Inte för att hon var ”beslutsfattare” och ”chef” – snarare tvärtom. Handen på hjärtat: Kan du komma på nåt politiskt beslut som Mona Sahlin fattat?"
Lina Rudin: Att välja fel partiledare
"Om man googlar "fel partiledare" så hamnar Mona Sahlin och Socialdemokraterna på 8 av 10 placeringar på förstasidan. Varför fungerar inte Mona? Jag vet ärligt talat inte. Kanske är det Toblerone som hänger kvar. En politiker med negativa associationer har naturligt svårt att vinna ett folks förtroende."
Markus Persson: Klart vi ska ha en kvinnlig statsminister!

"Problemet för Socialdemokraterna är att ungefär 30% vill ha en Socialdemokratisk politik men att betydligt färre vill ha Mona Sahlin som statsminister. Att de röd-gröna ännu inte lanserat Maria Wetterstrand som deras nya statsministerkandidat kommer bli deras fall."

Oscar Fredriksson: (S)-regeringar is no more
"Att tvingas låsa fast sig vid ett samarbete med Vänsterpartiet som även innebär att man får släppa tre eller fyra ministerposter till Lars Ohly är för många Socialdemokrater en helt orimlig tanke – och det är nog därför som man hellre sett att det fanns en öppning mittåt istället för till vänster."
Dick Erixon: Osäkerheten som fäller S
"Och de väljare som är osäkra på om S står för tillväxt och jobb gör helt rätt i att tvivla. S har närmat sig MP och V i kritiken av tillväxten, vilket framför allt märks i Nordströms gamla ungdomsförbund. S har blivit ett flummparti av samma genre som MP och V."

Erik Laakso: Lämnar (S) tillväxtpolitiken?
"Om Socialdemokraterna sakteliga är på väg att överge den framgångsrika synen på tillväxtens nödvändighet för välfärdens finansiering riskerar partiet att tappa än mer i sympatier bland väljarna. Ett en gång stolt 45%-parti ligger i närheten av att hamna under 30%, vad beror det på?"
Kan StålMona rädda sossarna?

Reklamtidningen Resume har också hittat vad som troligen är en av årets roligaste reklamkampanjer. Frågan är om det är ofrivillig humor, eller avsiktligt? Och frågan är också vad DC Comics (seriebolaget som äger rättigheterna till Stålmannen) säger om försöket till renommésnyltning?

Resume: Stålmannen ska hjälpa (S) stoppa raset

Nya Storstadspartiet på Facebook.Och när du ändå redan är på Facebook så kan jag varmt rekommendera ett medlemskap i den roliga Facebookgruppen: Visa ditt stöd för sossar som lider av Centerpartiets förnyelse, grundad av Per Ankersjö.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan Ni Centerpartister stödja en högerpolitik. Ni som alltid har stått den lilla människan närmast. Plötsligt vill ni inte göra det. Jag vet att många gamla Centerpartister mår väldigt dåligt av denna högervridning inom Centern och kommer istället att rösta på Miljöpartiet.

Anonym sa...

@anonym
Därför att den "lilla människan" är den som far mest illa av vänsterpolitiken?
Om man nu väljer att se på de faktiska förslagen istället för (den tomma) retoriken.