måndag, juni 14, 2010

Uppsalapiraterna börjar synas

Ett gäng Uppsalapirater; Victoria Westberg, Mårten Fjällström, Stella Papasotiriou, Johan Lundmark samt  Jan Tegnér har idag fått en debattartikel publicerad i Upsala Nya Tidning:

UNT Debatt - Uppsala behöver oss

Jag bryr mig inte så mycket om lokalpolitik, men artikeln är välskriven och förtjänas att läsas och föras vidare. Bland annat det här stycket:
"Det har sagts att Piratpartiet är ett enfrågeparti för fildelning. Även om vi anser att fildelning är det bästa som hänt kulturen sedan tryckpressen, så handlar det inte bara om det utan om att skapa ett välfungerande kunskapssamhälle i Uppsala. Eftersom information är överallt omkring oss är informationspolitik en väldigt omfattande men idag bortglömd del av politiken."

Det är fart på Uppsalapiraterna nu, för en vecka sedan fick förstanamnet Victoria Westberg aka Borgmi, breda ut sig på en halv sida i UNT i samband med sin 18-årsdag. Samma vecka hade de en presskonferens och presenterade Uppsala Piratpartis kommunprogram, vilket gav en del genomslag. (sista länken är ett TV-klipp)

Nu är det bara att fortsätta dag för dag, väljare för väljare, precis som Maloki och Göran W skriver. Även  Josh har bra tankar om vad som behövs för att tränga igenom bruset. Läs, men kom också ihåg att skriva och kampanja, men gör det också AFK, inte bara på nätet.

Länktips om internets genomslagskraft
Jag kan också publicera ett lästips till från dagens UNT - Anders Mildner skriver om att Facebook nu börjar få lika stort genomslag som traditionella mediers hemsidor, trots att det "bara" handlar om vanligt folk som pratar med varandra...

UNT - Facebook når en halv miljard

Inga kommentarer: